IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Живот
14:50 | 11 февруари 2018
Обновен: 13:59 | 25 април 2024

Отвара от магданоз за намаляване на апетита

Особено полезна за тези, които започват някаква диета и чувстват непрекъснат глад

По материала работи: manager
Отвара от магданоз за намаляване на апетита

Магданоз за отслабване: полза и вреда

 

Зелените листенца се смятат за силно полезни за здравето заради съдържанието на вит.А, РР, В, Е, С и микроелементи. Част от процесите, които се активизират под влияние на магданоза, пряко водят до пречистване и отслабване.

 

  • Очиства червата от продуктите на преработката и обмяната;
  • Очиства съдовете от шлаки и плаки;
  • Хармонизира дейността на щитовидна жлеза;
  • Лекува възпалителни процеси, които сриват стиковката в организма.

 

Ползи, които косвено повлияват здравето, а оттам и отслабването, са укрепване на сърце, активизиране на храносмилане, регулиране на жлъчна секреция. Представете си образно как магданозът просто „смазва“ сложния механизъм, който представлява чов. тяло.

 

Впрочем ценният му сок подобрява и зрението (не е недостатък, защото магданозът дава реални и видими резултати)!

 

Вредата от магданоза се заключава в пикочогонното му свойство. Това се явява пречка пред боледуващите от болести на отделителна система, в случай че решат да приемат големи количества.

 

Приготвянето на целебната отвара не отнема време. Тя се пие в моменти на засилен апетит – спомага за овладяването му. Ако се съчетае с нискокалорична диета, ще даде и реален резултат в числото на килограмите.

 

За потискане на апетита оптималният курс е 2 седмици, а за отслабване – до постигане на желания резултат.

 

Как да приготвим отварка от магданоз за отслабване:

Смиламе измитата (и накисната) зеления и я пресоваме, да пусне сока. Цялата пюрирана маса се събира с вода, 200 мл към 2 лъжици от чаения размер зеления. Тази рецепта предвижда варенето да е щадящо. Сложете съд с вода на котлона и в него втори с магданозената отвара. Задръжте на слабо 25 минути и сте готови. Течността се цеди от растителната маса, точно преди да се изпие.

 

Отварка от магданоз за отслабване и против целулит:

 

Много ефикасно средства срещу целулит се приготвя по следната формула:

Наситняваме малко магданоз (да не забравите обстойното измиване) и две щедри стиски от него пускаме в прокипяла вода. Оттам нататък не варим, а само запарваме под капак за 10 минути. Профилтрираме точно преди употреба.

Тази формула се прилага в течение на 14 дни, по 1 чаша на денонощие.

 

Лимон и магданоз за отслабване

 

 

Този вариант на коктейл се взема през ден, като в магданозения ден се поемат не повече от 2 чаши. Приготвянето е по следната последователност:

 

Промиваме връзка магданоз и смиламе в блендер. Паралелно изстикваме едно лимонче. Събираме ги + ½ л вода. Повторно се смила за по-фино на блендера. Напитката е полезна в така описания вид, но ако не сте в състояние да я поемате, сложете минимум мед.

 

Чай от магданоз, лимон и вода за отслабване

 

Редувайте магданозен чай с преварена водичка с цеден 1/2 лимон. Започва се и се завършва с чай. Водата с лимон е за оводняване през деня. Препоръчително количество – 2 литра за денонощие общо от двете напитки.

 

от zdrave.org

 

Коментари

Новини Варна