IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Живот
14:32 | 10 февруари 2018
Обновен: 13:30 | 17 април 2024

10-те билки и подправки подпомагащи отслабването

Освен многото ползи за здравето, те могат да ни помогнат и в свалянето на килограмите.

По материала работи: manager
Ефедра

Ефедра

 

Ефедрата е защитена билка в България, затова не опитвайте да си я събирате сами. Можете обаче да си я закупите от всяка билкова аптека. Ефедрата спомага за освобождаване на невротрасмитери, които влияят върху метаболизма. Не прекалявайте с количествата чай от ефедра. Препоръчваме ви да пиете по 1 ч.ч. дневно, най-добре сутрин на гладно.

 

Внимание: Ефедрата трябва да се употребява умерено, предозирането с ефедра може да навреди на здравето ви

 

Зелен чай

 

Зеленият чай е любима напитка, когато говорим за диети и отслабване. Зеленият чай подобрява храносмилането и помага за извеждане на токсините от организма. Може да пиете зелен чай 3-4 пъти дневно за по-добра фигура. Комбинацията с нискокалорична диета върши чудеса.


Джинджифил

 

Джинджифилът помага за пречистване на храносмилателната система. Можете да използвате джинджифила и като съставка на отслабващите смутита за течните диети.

 

 


Глухарче

 

Глухарчето действа като диуретик – помага ви да прочистите тялото от токсините и противодейства на задържането на вода. От растението се използват корените и листата. Глухарчето съдържа витамини А, В, С и Е. Глухарчето съдържа и полезните за тялото минерали калций, магнезий и фосфор.


Канела

 

Канелата е още една подправка, която ни помага успешно да се борим с килограмите. Подходяща е за елиминиране на мазнините в коремната област. Може да се консумира с мед и мляко, да се добавя към зърнената закуска.


Магданоз
 

От магданоза можете да приготвите отвара, която да ви помогне в изчистването на токсините и свалянето на излишните килограми. В 1 л. вода сварете 1/3 листа от магданоз за 5 минути. Пийте преди хранене. Пресният магданоз и отварата от него са подходящи, ако консумирате повече месо в ежедневието, защото изчиства шлаките от организма.

 


Черен орех

 

Черният орех се отразява благотворно върху щитовидната жлеза, която влияе върху метаблизма. Комбинацията на черен орех с подходяща диета, ще ви помогне в свалянето на килограмите.

 

 


Горчив портокал

 

От горчивия портокал се използват листата, плодовете и кората на дървото. Притогвяйте чай с някоя от тези съставки, като в 1 л. вряща вода сложите 1 ч.л. от горчивия портокал. Оставете 5-7 минути да ври, след което прецедете и оставете да се охлади.

 


Келп

 

Келпът е кафяво водорасло, което набира популярност и у нас. Използва се като хранителна добавка и подправка към различни видове ястия. Най-елементарният начин да го използвате е върху филийка препечен хляб, вместо шарена сол. Келпът активира метаболизма, а витамините и минералите във водораслото укрепват имунната система.

 


Розмарин

 

Пригответе си чай от розмарин, който да пиете на гладно всяка сутрин. В 400 мл. вряла вода сложете за 3 минути 1 с.л. розмарин. Прецедете и пийте, докато е топъл. Розмаринът е още една билка, която стимулира функциите на отделителната система и подобрява метаболизма. 

 

Внимание: Розмаринът стимулира нервната система. Не смесвайте с кофеин и не пийте след 5 следобед

 

Вижте още 

dieti.rozali

Коментари

Новини Варна