Средства от кухнята срещу подпухналите очи
Лесно може да решите този проблем
Публикувана: 23 Feb 2018 | 8:43

Подпухналите очи сутрин са доста често срещано състояние, което лесно може да се третира. Специалисти в областта на красотата споделят някои лесни начини, с чиято помощ може да се справите с този проблем, представени от tialoto.bg.

 

- Най-лесният начин да се отървете от подпухналите очи е като пиете повече вода. Когато организмът е добре хидратиран, е по-малък и рискът от задържане на вода. А това състояние може да причини подуване в зоната около очите и на другите части на тялото. Адекватните количества вода също така помагат за изчистване на тялото от токсините.

 

- Ледените компреси, като охладен грах или чаени торбички, помагат за успокояване на подпухналите и раздразнени очи. Можете дори да опитате да напръскате лицето с леденостудена вода.

 

- Резени от охладени картофи или краставици са чудесно естествено средство за премахване на подуването под очите.


Ензимите и стягащите свойства на тези зеленчуци помагат за намаляване на възпалението и стягат кожата. Този метод също ще помогне да се отървете от бръчките и тъмните кръгове около очите.

 

- Маска за лице от яйчен белтък също помага за стягане на областта около очите, тъй като белтъците подхранват кожата, което намалява подпухналостта.

 

- Използвайте натурални продукти, които помагат да се намали сухотата и подпухналостта и да се хидратира кожата. Пример за това са околоочен серум или кремове за очи, съдържащи алое вера. Те също могат да охладят областта на очите.

 

Тези продукти не увреждат очите и възстановяват кожата в тази област.

Коментари ( 0 )