IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Живот
15:42 | 2 март 2018
Обновен: 22:50 | 30 април 2024

Колко, как и каква вода трябва да пием, за да свалим килограми?

Таблица на индивидуалните потребности според теглото ви

По материала работи: manager
Колко, как и каква вода трябва да пием, за да свалим килограми?

 

Когато става въпрос за отслабване, всички сме чували колко важна е ролята на водата в този процес. Водата е от съществено значение за създаването и поддържането на живота и е основна хранителна съставка за всички живи същества. Както знаете, човек e на 70-80% изграден от вода. Загубата дори на една десета от водата от тялото нарушава нормалното протичане на химични и физични процеси и е много опасно. Поради това е необходимо да се поддържа постоянно водния баланс на тялото и е важно да се използва само чиста и качествена вода.

 

Дехидратацията е пръв противник на загубата на килограми. Водата извежда всичко ненужно навън и ускорява метаболизма.

 

Когато в тялото се получи недостиг на вода, то не може да контролира правилно температурата си и да гори складираните мазнини, тъй като ги използва, за да поддържа баланса.

 

Ако съумеете да придобиете една правилна култура на консумация на водата, ще слабеете без никакви усилия.

 

Ето как:

 

Винаги пийте по чаша топла вода на гладно след събуждане.

 

15-20 минути преди всяко хранене пийте вода със стайна температура.

 

Половин час преди тренировка пийте чаша вода. Приемайте по глътка на всеки 15 минути и още една чаша - в края на тренировката.

 

Винаги, когато усетите пристъп на силен глад, първо пийте вода. Това ще залъже стомаха и ще притъпи усещането за глад.

 

Никога не си позволявайте да се почувствате жадни. Ако това все пак стане, то е знак за дехидратация и може да приемате колкото си пожелаете от живителната точност.

 

Точно в 10 сутринта и в 22 часа вечерта пийте студена вода. Това ще стимулира тялото да изразходва енергия.

 

Изпивайте чаша вода преди всяко лягане. Това ще поддържа метаболизма активен и ще ви предпази от сърдечни проблеми.

 

Дневният прием вода се изчислява спрямо килограмите на всеки индивид. То е строго индивидуално, но, според учените, минимумът трябва да е според тази таблица:

 

Например бебе, което тежи 9 кг  трябва да изпива поне 0.25 литра - 1 чаша;

 

18 кг – 0.50 литра, 2 чаши от 250 мл;

 

27 кг – 0.75 литра, 3 чаши от 250 мл;

 

36 кг – 1.00 литра, 4 чаши от 250 мл;

 

45 кг – 1.25 литра, 5 чаши от 250 мл;

 

54 кг – 1.50 литра, 6 чаши от 250 мл;

 

63 кг – 1.75 литра, 7 чаши от 250 мл;

 

72 кг – 2.00 литра, 8 чаши от 250 мл;

 

81 кг – 2.25 литра, 9 чаши от 250 мл;

 

90 кг – 2.50 литра, 10 чаши от 250 мл;

 

99 кг – 2.75 литра, 11 чаши от 250 мл;

 

108 кг – 3.00 литра, 12 чаши от 250 мл;

 

117 кг – 3.25 литра, 13 чаши от 250 мл;

 

126 кг – 3.50 литра, 14 чаши от 250 мл;

 

135 кг – 3.75 литра, 15 чаши от 250 мл;

 

144 кг – 4.00 литра, 16 чаши от 250 мл.

 

Много е важен и вида на водата, която пием. Вижте защо:

 

Течаща вода от чешмата

 

За да се убиват вредните микробите във водата по тръбите, тя се хлорира. Хлорът е дразнещо лигавицата на стомаха и червата вещество и унищожава полезната микрофлора във водата. За да се отървете от хлор във водата, преди пиене нека престои в отворен съд най-малко един час, или я сварете. Въпреки това, този метод на прочистване не позволява изчистване на водата от механични замърсители, тежки метали и радионуклиди.

 

Дестилираната вода

 

Натуралната вода винаги съдържа примеси. Формулата за чиста вода може да се получи чрез дестилация. Тази вода е освободена от соли и други примеси. Научно доказано е, че тази вода отмива от организма не само токсини, но също и хранителни вещества и микроелементи като калций, и по този начин е в състояние да наруши равновесието и работата на организма и не е подходяща за ежедневна употреба.

 

Натуралната минерална вода

 

В такава сложна, съвкупност от водоразтворими минерали и соли, макро- и микроелементи, се съдържат само в минералната вода. Тя обаче не е идеална за ежедневна употреба и готвене, особено за детски храни. Натуралната минерална вода в съответствие с международните стандарти трябва да е получена от естествен източник на официално регистрираните защитени от всякакво замърсяване региони и бутилирана на разстояние не повече от 50 метра от източника. Следователно, за да сме сигурни в качеството на минералната вода, която пием, е важно да изберем надежден производител на вода.

 

Изворна вода

 

Изворната вода е от подпочвените и подземните води, с изходи към повърхността. Повърхността, през която водата преминава е от слоевете пясък и чакъл, които предоставят природно филтриране. Така водата не губи своите лечебни свойства и не променя структурата и хидрохимичния състав, така че можете да пиете изворна вода, без да прилагате допълнителни методи за пречистване. Това е най-предпочитаният източник на вода.

 

Разтопете замразена вода

 

След замразяването на водните молекули, те придобиват правилна кристална структура. Може да си замразите вода и да я съхранявате замразена в продължение на 7-8 часа. Но за истински полезен ефект е по-добре да се пие веднага след размразяване. Смята се, че размразените молекули допринасят за ускоряването на метаболизма, отделянето на токсини и дават допълнителна енергия. Вкъщи, за приготвянето на размразена вода може да замразите изворна вода, за най-добър ефект.

 

Коментари

Новини Варна