Пролетна салата с авокадо, бекон и яйца

Време на приготвяне: 30 мин Порции: 2-3

Пролетна салата с авокадо, бекон и яйца

Продукти:

7 твърдо сварени яйца

100 г синьо сирене

няколко стръка зелен лук

300 г пушен бекон

10-15 маслини

1/2 авокадо

сол, черен пипер на вкус

За дресинга:

3 с.л. майонеза

2 с.л. кисело мляко

1 с.л. винен оцет

 

Приготвяне:

В добре загрят тиган с малко зехтин запържете леко нарязания бекон. Прехвърлете го на кухненска хартия, за да се отдели част от мазнината. Сварете яйцата, обелете ги и ги нарежете на четвъртинки.Сложете ги в купа и прибавете към тях натрошеното сирене, нарязаните чери доматки, авокадо, бекона и зелен лук. Пригответе дресинга като комбинирате всички съставки и овкусете салатата. За финал сложете и маслини, зелени подправки по ваш избор.

 

az-jenata.bg

 

Четете още: 9 ползи от водата с краставица

Коментари

Живот
Водещи новини
Последни новини
Четени
Най-четени за седмицата