IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Живот
10:09 | 19 юни 2018
Обновен: 06:50 | 15 април 2024

Гретен с пилешко и гъби

Време на приготвяне: 60 минути Порции: 6

По материала работи: Слав Велев
Гретен с пилешко и гъби

Продукти:

300 г пилешко филе

100 г пушен бекон

200 г настърган кашкавал

50 г масло

100 мл олио

1 щипка сол

1 щипка черен пипер

1 глава кромид лук

1 връзка пресен лук

250 г гъби

 

Приготвяне:

Пилешкото филе се нарязва на едри кубчета. Сварява се в подсолена вода. По желание може първо да сварите месото цяло, след това да го накъсате на едри късове. Беконът се нарязва на малки купчета. Гъбите и двата вида лук също се нарязват на ситно. Загрейте олиото на средна температура в дълбок тиган и в него запържете кромида и пресния лук. Извадете ги от тигана. Прецедете ги и ги разстелете на дъното на тавата за печене.Запържете гъбите, предварително нарязани. След това разстелете и тях. Накрая запържете накъсаното пилешко и бекона в мазнината. Подредете и тях върху канапето в тавичката и разпръснете върху тях късчета масло. Поръсете с кашкавал и подправки (сол и черен пипер) и печете в загрята на 200 градуса фурна до готовност.

 

az-jenata.bg

Четете още: Лунно мляко - какви са ползите от новата мания

Коментари

Новини Варна