IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Живот
09:41 | 24 юни 2018
Обновен: 05:10 | 27 април 2024

Кога трябва да пием вода?

Вижте ползите

По материала работи: Слав Велев
Кога трябва да пием вода?

Всички знаем колко е важно да се пие вода. Това е точно толкова важно, колкото е и дишането. Оказва се обаче, че тя е полезна по различен начин през различните части от деня. Кога през деня трябва да се пие вода, припомнят от Дарик:

 

След ставане – 2 чаши вода

Това ще помогне на организма ви да се хидратира и да „активирате“ вътрешните органи, прекарали последните 8 часа в покой. С двете чаши вода ще започнете „ударно“ деня си и ще забележите, че водата разсънва повече дори от кафето.

Ако прибавите лимонов сок и мед, ефектът ще е наистина забележителен.

 

1 чаша вода – половин час преди хранене

Водата участва във всички процеси по превръщането на храната в енергия. Затова е важно да пиете вода половин час преди хранене, за да подпомогнете храносмилането. Това означава не само, че ще можете да обработите добре храната и да извлечете важните хранителни вещества, но и ще решите евентуални проблеми с храносмилателната си система.

 

1 чаша вода преди къпане

Тя ще ви помогне да поддържате кръвното си нормално. Докато се къпете кръвното пада, особено при къпане с топла вода, а това при някои хора може да се окаже проблем.

 

1 чаша вода преди лягане

Помага за намаляване на риска от сърдечен или мозъчен удар, защото нормализира кръвното. И като казваме 1 чаша, имаме предвид между 200 и 250 мл вода.

Коментари

Новини Варна