IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Живот
09:28 | 16 юли 2018
Обновен: 08:13 | 20 април 2024

На Мондиал 2018 феновете създадоха истинска феерия

Хореографии, песни и екзотични облекла от цял свят бяха част от уникалната подкрепа на трибуните

По материала работи: Ставри Таргов
На Мондиал 2018 феновете създадоха истинска феерия

Хора от всякакви възрасти и държави се събраха в Русия, за да отпразнуват заедно най-големия футболен празник – Световното първенство по футбол. По трибуните на руските стадиони видяхме какво ли не. Хореографии от всички краища на света съпътстваха всеки мач на Мондиала, а футболната атмосфера заразяваше малки и големи зрители пред екраните.

 

Ето какво направи най-силно впечатление във времето, в което светът беше футбол!
 

 

Сенегал

 
Сенегалските фенове бяха наистина неуморни! Като типични представители на Африка привържениците на Сенегал представяха на света динамични хореографии всеки път, в който отборът излизаше на терена. Верните фенове ще бъдат запомнени заедно с романтичния отбор на Сенегал.

 

 

Япония

Японските фенове и футболисти впечатлиха с нещо рядко – след всеки мач фенове оставаха след последния съдийски сигнал и изчистваха до блясък секторите на трибуните. Чиста съблекалня оставиха и футболистите на Япония след мача си с Белгия. Впечатляващо представяне постигнаха японците. 1/8- финал за Страната на изгряващото слънце и много симпатии от цял свят за упоритостта и страстта, която показаха на терена.
 

Колумбия

Всички очакваха Хамес Родригес да изригне по руските терени, но за нещастие това не се получи. Този факт не спря колумбийските фенове да разклатят трибуните. Освен стандартните за една агитка скандирания, песни, стихове, посветени на любимия отбор, феновете на Колумбия впечатлиха и с доста нестандартни облекла по време на участието на националната им селекция.
 

Англия

Въпреки всички закостенели разбирания, че англичаните са консервативни и лишени от въображение хора, то по трибуните активните английски фенове опровергаваха тези твърдения. Във вътрешните първенства прави впечатление, че стадионите в страната - майка на футбола, винаги се пълнят. Интересът към често наричания „беззъб“ национален тим на кралството се усещаше и в Русия. „Трите лъва“ се радваха и на креативността от феновете си.
 

 

Аржентина
 

„Меси! Меси! Меси!“ – това бе най-често чуваното нещо, което се пееше в аржентинските сектори по стадионите - молитвите, отправени към смятания за Бог на съвременния футбол Лионел Меси. Надеждите обаче се оказаха напразни, защото той не успя да изведе съотборниците си и сърцата на феновете до върха. Интересно е какво ще се случи занапред в селекцията на „гаучосите“. Засега нещата не изглеждат розови, но сме свикнали да виждаме какво ли не.
 

 

Белгия

 

Тимът, който бе спряган от самото начало за световен шампион, се радваше на една от най-пъстрите агитки. Любовта на феновете към защитниците на националния флаг си личеше във всяка една песен, която пееха. Може би един от факторите за доброто представяне на белгийския национален отбор на международната сцена е именно динамичната трибуна, с която разполагаха. Тимът, воден от Еден Азар, завоюва бронзовите медали.
 

 

Бразилия

Изобретателността на бразилските фенове си пролича и по стадионите на Мондиал 2018. Бразилският парад около терена оцветяваше всеки стадион. Драматичното отпадане на „Селесао“ не се отрази на привържениците, за които си пролича, че са превърнали подкрепата към отбора в изкуство. Късмет на бразилските фенове и до следващото световно!
 

 

Хърватия

Когато се говори за футболни фенове, за добро настроение и за балкански манталитет, то тогава отбори като Сърбия и Хърватия са безапелационни водачи в класирането. Наблюдателни фотографи дори забелязаха и обява за продажба на дърва рамо до рамо с националните флагове, която стана хит в социалните мрежи. Сърбия отпадна рано, но Хърватия се представи далеч по-впечатляващо. Особено добро впечатление оставиха след мача си с домакините, в който победиха след изпълнение на дузпи.
 

 

Русия

Славянските ни братя, в чийто двор бе международният футболен празник тази година, логично се радваха на най-много почитатели. Разнообразието от шапки, тип „ушанка“, цветни шалчета, красиви жени, песни за родината бе голямо. Важното бе, че отборът на „Сборная“ стигна до ¼- финал. Красиви голове белязаха участието на селекцията на Русия. Остава да им благодарим за гостоприемството и да похвалим страната, че безопасността и стадионите бяха на такова високо ниво!
 

 

Испания

Отборът на Испания не остави кой знае какъв спомен от своето участие на тазгодишния Мондиал. Жалко за феновете, които толкова много се бяха постарали! До последния миг, в който „Ла фурия“ се подвизаваше на международната сцена, не умряха надеждите за добро представяне, а огнено-червената вълна, заливаща трибуните, не спря да бълва от своя положителен заряд. Величествена атмосфера от страна на испанските фенове.

   

 

Борислав Благоев, стажант-репортер

 

Коментари

Новини Варна