IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Живот
09:43 | 21 юли 2018
Обновен: 18:09 | 4 май 2024

Как да си приготвим капоната?

Лесна и вкусна рецепта

По материала работи: Слав Велев
Как да си приготвим капоната?

Необходими продукти:

 

2 големи патладжана (около 500гр)

 

1 глава лук

 

3 скилидки чесън

 

2 големи зелени чушки

 

600 гр. пресни домати

 

150 гр.маслини

 

80 мл.зехтин

 

2 с.л.оцет

 

сол

 

пресен босилек и магданоз

 

Предварително обелваме патладжаните и ги нарязваме на кубчета, посоляваме и оставяме в гевгир за 30-40 минути да се отцеди горчилката, след това ги изплакваме с вода и отцеждаме отново добре.В дълбок тиган с незалепващо дъно сипваме половината зехтин и запържваме патладжана до златисто, като го бъркаме да не загори.

 

След като стане готов го изваждаме от тигана, наливаме останалият зехтин и запържваме първо нарязаните скилидки чесън, после добавяме наситненият лук и накрая чушките нарязани на по-едри парчета.След като омекнат чушките и лука добавяме и обелените и нарязани на кубчета домати, посоляваме, добавяме оцета и оставяме да къкри на тих огън за 20-25 минути или докато остане на мазнинка.

 

5 минути преди да е готово ястието добавяме и маслините.След като свалим от огъня поръсваме обилно с пресен магданоз и босилек. Капонатата е изключително вкусно ястие с аромат на Средиземноморска кухня, а когато продуктите идват директно от градината е още по-вкусно.

 

Tialoto.bg

Коментари

Новини Варна