Азия Ардженто платила $380 000
По този начин скрила обвинения в сексуална агресия
Публикувана: 20 Aug 2018 | 11:43

Италианската актриса Азия Ардженто, която е една от водещите фигури в движението „Аз също“ (#MeToo) и която бе сред първите обвинили продуцента Харви Уайнстийн в изнасилване, е платила значителна сума на мъж, който твърдял, че тя го е нападнала, предаде Франс прес, като се позова на в. "Ню Йорк таймс".

 

Сумата в размер на 380 000 долара била преведена на Джими Бенет, американски актьор и музикант. Той твърдял, че Ардженто извършила над него сексуална агресия в хотелска стая в Калифорния през 2013 г., пише нюйоркското издание, което се позовава на документи, които е получило от неидентифициран източник.


В тях адвокатите на Бенет описват срещата му с Ардженто в хотелската стая като "сексуална агресия", която е травматизирала младия мъж и е застрашила психическото му здраве.

По онова време Бенет бил на 17 години и 2 месеца, а Ардженто била на 37 години. В щата Калифорния трябва да си навършил 18 години, за да се смята, че си дал съгласие за сексуална връзка.

Бенет имал намерение да съди Ардженто за изплащане на обезщетение от 3,5 милиона долара. Накрая се стигнало до споразумение за изплащането на 380 000 долара. 
 
Засега Азия Ардженто и адвокатите ѝ не са коментирали информацията.

 

Dariknews.bg

Коментари ( 0 )