IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Живот
14:01 | 17 септември 2018
Обновен: 06:51 | 23 март 2024

Формулата на щастието: 7-те положителни навика!

Когато правите нещо добро, бъдете истински и от сърце

По материала работи: Слав Велев
Формулата на щастието: 7-те положителни навика!

Когато видим някой щастлив човек, често се замисляме каква е формулата на щастието. Тя се състои в добрите навици, които е важно да следваме всеки ден. Като това да се поглеждаме в огледалото и да си правим комплименти, да приемаме външността си, да се грижим за тялото си отвътре и отвън, да бъдем даващи, а не само консуматори.Ако искате да добавите повече щастие в живота си, вижте 7 положителни навика, които ще ви помогнат да се усмихвате всеки ден.

 

Доверете се на кармата

 

Когато правите нещо добро, бъдете истински и го направете от сърце, а не защото очаквате доброто да ви се върне. Когато действате искрено и с любов, добрите събития ще се върнат в живота ви.

 

Прегърнете емоциите си

 

Когато чувствате щастие, страх, скръб, гняв, разочарование, ревност, страст, любов... Не се страхувайте да бъдете щастливи, да проявявате страст, да плачете когато сте тъжни. Приемете емоциите си, не се срамувайте от тях. Това ни прави по-скромни, по-човечни, по-приемливи и търпеливи.

 

Бъдете благодарни... Всеки един ден

 

Никога не вземайте нищо за даденост – приятели, близки, любим човек и т. н., бъдете благодарни за всичко хубаво в живота ви, дори за сладоледа, който сте могли да си купите днес. Не забравяйте, че някъде там има някой с по-тежка от вашата съдба, но не спирайте да бъдете боец във вашата.

 

Съдете по-малко и приемайте повече

 

Никой не е перфектен. Всеки има история, някаква битка, за която никой друг не знае. Постоянното фокусиране върху слабите страни на другите, критиките, не ви правят щастливи.

 

Изживявайте всеки миг с близките ви, сякаш е за последно

 

Забавлявайте се с роднините, приятелите, любимия ви човек. Не забравяйте да попитате как са, да им кажете, че ги обичате, колко ценни са за вас. Когато изразяваме своята привързаност и обич, това мигновено ни прави по-щастливи, дори и понякога да не го забелязваме.  

Намерете изход от емоциите си

 

Възприемането на нашите емоции е важно, но освобождаването от тях е не по-малко важно. Намерете начин да ги използвате конструктивно и да се освобождавате от тях. Това може да стане чрез спорт, медитация, масаж, водене на дневник, танци и т. н.

 

Не на последно място – следвайте сърцето си, но не забравяйте и за разумните решения

 

Мислете два пъти, когато се чудите дали да си купите скъпи, но не съвсем необходими ви обувки, дрехи, аксесоари. Мислете два пъти дали наистина искате да се запознаете с него, защото ви харесва, а не защото се чувствате самотни. Животът е кратък. Не губете време за грешки, които биха могли лесно да бъдат предотвратени, като мислите два пъти.

 

az-jenata.bg

 

Четете още: Първото впечатление, което оставя у хората всяка зодия

Коментари

Новини Варна