Интересното в тази рецепта е, че на част от продуктите ще използваме само кората, а с това което остане винаги може да приготвите една вкусна и питателна крем супа или друго ястие.
Необходими продукти:
500 гр. пилешки гърди, нарязани на жулиени (на тънки ивици)
1 тиквичка (с тъмнозелена става по-красиво)
1 морков
1 малка червена чушка (капия)
4-5 големи глави лук
3 скилидки чесън
5 с.л. зехтин
1 щипка шафран или куркума
1 пилешки бульон
50 м.л. бяло вино
сока на 1/2 лимон
Начин на приготвяне:
С белачката за картофи изрязваме тънки и дълги ивици от кората на тиквичката (много добре измита) и от моркова, нарязваме чушката на тънки ивици, лука на "лунички" и чесъна на много ситно.
Задушаваме в уок тиган (или друг дълбок тиган) пилешкото филе със зехтина до полуготовност. Добавяме чесъна и задушаваме още около 30 сек. После прибавяме останалите зеленчуци. Когато омекнат малко поръсваме със стрит пилешки бульон (за целта просто смачкваме кубчето бульон с ръка), шафрана или куркумата (никога не слагайте и двете) и заливаме с бялото вино и лимоновия сок.
Когато соса почти е изврял, отстраняваме от огъня и сервираме леко охладено.
Забележка: Не бързайте да добавяте сол, защото в кубчетата пилешки бульон по принцип има достатъчно.
Да ви е сладко!
Черно море
Коментари