IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Живот
11:04 | 4 октомври 2018
Обновен: 11:22 | 17 април 2024

Рецепта на деня: Вкусно, диетично, евтино и супер лесно ястие с пиле

Времето за приготвяне на тази вкусна гозба е само 20 минути

По материала работи: manager
Рецепта на деня: Вкусно, диетично, евтино и супер лесно ястие с пиле

Интересното в тази рецепта е, че на част от продуктите ще използваме само кората, а с това което остане винаги може да приготвите една вкусна и питателна крем супа или друго ястие.

 

Необходими продукти:

 

500 гр. пилешки гърди, нарязани на жулиени (на тънки ивици)

1 тиквичка (с тъмнозелена става по-красиво)

1 морков

1 малка червена чушка (капия) 

4-5 големи глави лук

3 скилидки чесън

5 с.л. зехтин

1 щипка шафран или куркума

1 пилешки бульон

50 м.л. бяло вино

сока на 1/2 лимон

 

Начин на приготвяне:

 

С белачката за картофи изрязваме тънки и дълги ивици от кората на тиквичката (много добре измита) и от моркова, нарязваме чушката на тънки ивици, лука на "лунички" и чесъна на много ситно.

Задушаваме в уок тиган (или друг дълбок тиган) пилешкото филе със зехтина до полуготовност. Добавяме чесъна и задушаваме още около 30 сек. После прибавяме останалите зеленчуци. Когато омекнат малко поръсваме със стрит пилешки бульон (за целта просто смачкваме кубчето бульон с ръка), шафрана или куркумата (никога не слагайте и двете) и заливаме с бялото вино и лимоновия сок. 

Когато соса почти е изврял, отстраняваме от огъня и сервираме леко охладено.

 

Забележка: Не бързайте да добавяте сол, защото в кубчетата пилешки бульон по принцип има достатъчно.

 

Да ви е сладко!

 

Черно море

 

 

Коментари

Новини Варна