Необходими продукти:
телешко месо - 1 кг.
зехтин - 75 мл
телешки бульон - 1 кубче
лук - 300 г
брашно - 1 с. л.
доматено пюре - 1 1/2 с. л.
домати - 100 г., обелени и нарязани на кубчета
2 скилидки чесън
вино - 100 мл
черен пипер
чубрица - 1 с. л.
Начин на приготвяне:
Месото по около 30 гр. и се запържва в част от зехтина. Запържвайте на няколко пъти за да не пусне вода.
ь
В същата мазнина след изваждането на месото се добавя останалия зехтин, задушава се до омекване нарязаният на дребно лук и чесън. Прибавя се разреденото доматено пюре. Сместа се разбърква и се задушава, докато остане почти на мазнина. Слага се червеният пипер и брашното.
Връща се запърженото месо и се залива с вода.
Кубчето бульон се натрошава в ястието и се прибавя виното. Похлупва се плътно с капак и се задушава на умерен огън до полуомекване. Прибавят обелените и нарязани на дребно червени домати, чубрицата и останалото вино.
Съдът се разклаща и се оставя да къкри, докато мазнината излезе на повърхността.
Готовото ястие се сервира с картофено пюре, приготвено от 4-5 сварени картофа, 100 мл. прясно мляко, 60 гр. масло и сол на вкус.
Да ви е сладко!
Черно море
Коментари