IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Живот
09:00 | 23 октомври 2018
Обновен: 12:34 | 15 април 2024

Рецепта на деня: Телешко чомлек

Ето една изпитана рецепта, фантазия за сетивата

По материала работи: manager
Рецепта на деня: Телешко чомлек

Необходими продукти:

 

телешко месо - 1 кг.

зехтин - 75 мл

телешки бульон - 1 кубче

лук - 300 г

брашно - 1 с. л.

доматено пюре - 1 1/2 с. л.

домати - 100 г., обелени и нарязани на кубчета

2 скилидки чесън

вино - 100 мл

черен пипер

чубрица - 1 с. л.

 

Начин на приготвяне:

 

Месото по около 30 гр. и се запържва в част от зехтина. Запържвайте на няколко пъти за да не пусне вода.

ь

В същата мазнина след изваждането на месото се добавя останалия зехтин, задушава се до омекване нарязаният на дребно лук и чесън. Прибавя се разреденото доматено пюре. Сместа се разбърква и се задушава, докато остане почти на мазнина. Слага се червеният пипер и брашното.

 

Връща се запърженото месо и се залива с вода.

 

Кубчето бульон се натрошава в ястието и се прибавя виното. Похлупва се плътно с капак и се задушава на умерен огън до полуомекване. Прибавят обелените и нарязани на дребно червени домати, чубрицата и останалото вино.

 

Съдът се разклаща и се оставя да къкри, докато мазнината излезе на повърхността.

 

Готовото ястие се сервира с картофено пюре, приготвено от 4-5 сварени картофа, 100 мл. прясно мляко, 60 гр. масло и сол на вкус.

 

Да ви е сладко!

 

Черно море

 

Рецепта на деня: Пилешки каренца с масло и шафран

Коментари

Новини Варна