Необходими продукти:
захар - 1 ч.ч.
яйца - 3 бр.
олио - 5 с.л.
брашно - 2 ч.ч.
бакпулвер - 1 пакетче
ванилия - 2 бр.
канела - 1 ч.л.
ябълки - 4 средни
Начин на приготвяне:
Яйцата и захарта се разбиват с миксер на пухкав крем. Прибавя се олиото, после брашното, ванилията, канелата и бакпулвера (задължително е да се пресее брашното със сито, за да стане пухкав сладкишът).
Ябълките се обелват и настъргват (не предварително, за да не потъмняват) и се добавят в сместа. Разбърква се с лъжица до получаване на еднородна смес.
Изсипва се в тава на която дъното предварително е намазано с олио, а след това е покрито с хартия за печене
Пече се около 60 минути в предварително загрята фурна на 150 градуса. Още топъл се обръща, поръсва се с пудра захар и се реже на ромбове.
Да ви е сладко!
Черно море
Коментари