IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Живот
14:45 | 19 ноември 2018
Обновен: 19:36 | 19 април 2024

4 домашни маски за сияйна кожа

Вижте кои са те

По материала работи: Пламен Янков
4 домашни маски за сияйна кожа

Кожата на лицето е нежна и лесно губи своите красота, еластичност и младост, ако не бъде поддържана достатъчно добре. Домашните продукти, с които разполагате в хладилника, са прекрасно средство да доставите на кожата си необходимите вещества, за да възвърнете нейното сияние.

Ето няколко полезни рецепти:


Маска за подмладяване


Маската помага за стягане на кожата и заглаждане на фините бръчки.


1 банан
¼ чаша бита сметана
1 ампула витамин Е
Смесете двата продукта като намачкате банана добре или ги пасирате заедно. Добавете витамина и разбъркайте. Оставете маската да действа върху почистено и подсушено лице в рамките на 15 минути.


Маска с мед


Медът ревитализира кожата, хидратира я, зарежда я с огромно количество антиоксиданти и витамини. Маската съдържа още много богати на полезни вещества съставки. Този вълшебен наситен коктейл от вещества ще възвърне здравето и младостта на кожата ви.


2/3 чаша овесени ядки
½ чаша гореща вода
2 супени лъжици кисело мляко
2 супени лъжици мед
1 белтък
Накиснете ядките в горещата вода, за да омекнат. След това смесете съставките в блендер до получаване на гладка смес. Нанесете върху кожата за 15 минути.


Почистваща маска за лице


Тази маска е особено подходяща за жени с мазна кожа, която се нуждае от дълбоко хидратиране и контрол на себума.

½ пакетче жива мая
3 капки лимоново масло
2 чаени лъжици вода
Смесете съставките, докато маята се разкисне и се получи гладка смес. Нанесете върху лицето с кръгови движения. Масажирайте около 5 минути, след това оставете да подейс


Маска с ягоди и кисело мляко


Ягодите са много богати на витамини и антиоксиданти, които се борят с възпаленията и стареенето на кожата. Киселото мляко съдържа протеини и полезни бактерии, които помагат за изграждането на клетките на кожата и допринасят за тяхната регенерация.


3 узрели ягоди
3 супени лъжици стрити бадеми
2 супени лъжици кисело мляко
5 лифтинг маски за лице с яйца


Масажирайте лицето със сместа. Стритите бадеми ще ексфолират кожата и ще отстранят мъртвите клетки. Ягодите и киселото мляко ще подхранят, хидратират и стимулират регенерирането на тъканите след като оставите маската да подейства още 15 минути.
 

az-Jenata 

 

Четете още:

 

Да боядисаш косата си в домашни условия? Възможно

 

Бира за здрава, мека и блестяща коса

Коментари

Новини Варна