Рецепта на деня: Салата с гриловани зеленчуци и мариновани сиренца
Всичко в това ястие казва: Обичам те!
Публикувана: 19 Nov 2018 | 15:42

 

Необходими продукти за 2 порции:

 

4 средни розови домата

1 патладжан (не много голям)

3 зелени чушки

1 голяма глава лук

150 гр. твърдо сирене

1 стрък пресен лук

малко пресен копър

зехтин

оцет от нар (продават го в повечето хипермаркети)

сол

 

Начин на приготвяне:

 

Обелвате патладжана и го нарязвате на кръгчета.

 

Посолявате и го оставяте да се отцеди от черната вода.

 

 

На грил тиган поставяте чушките да се гриловат. Обмажете ги с малко зехтин за да не залепват.

 

След това гриловаме патладжана. Готовите кръгчета поставяме в отделна купа и мариноваме с малко от зехтина и оцета от нар.

 

Гриловаме лука последен.

 

Нарязваме сиренето на малки кубчета и мариноваме със зехтин, нарязан на много ситно и леко смачкан с ръка зелен лук и малко пресен копър.

 

 

Нарязваме доматите на полумесеци и подреждаме в чиния.

 

Отгоре подреждаме чушките, нарязани "под ъгъл".

 

Маринованите патладжани, печеният лук и сиренцата.

 

 

Непосредствено преди сервиране приготвяме дресинг от останалия оцет, зехтин и малко сол, който сервираме в отделен съд към салатата.

 

Да ви е сладко!

 

Черно море

 

Рецепта на деня: Ориз с куркума, цвят от шафран и маслини

 

Рецепта на деня: Пълнени чушки саврия с ориз и маслинова паста

 

Рецепта на деня: Пипереница

 

Рецепта на деня: Спанак с чери домати и топено сирене

 

 

Рецепта на деня: Спанак с чери домати и топено сирене

 

Коментари ( 0 )