IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Живот
12:52 | 5 декември 2017
Обновен: 10:22 | 19 април 2024

Пълнен шаран с орехи и стафиди за Никулден

Да ви е сладко!

По материала работи: Юлиян Атанасов
Пълнен шаран с орехи и стафиди за Никулден

Продукти:

1 шаран (около 800 г)

3 големи глави лук, нарязани на едро

4-5 скилидки чесън на филийки

150 г светли и тъмни стафиди, накиснати в гореща вода

200 г орехи

200 г гъби, нарязани на ситно

4-5 с.л. доматено пюре

1 ч.ч. вода

олио

девесил

дафинов лист

черен пипер

сол

Приготвяне:

Почистете добре шарана, посолете го отвътре и отвън и след това го оставете за около час да престои. През това време пригответе плънката, като задушите лука и чесъна с малко олио. Отцедете стафидите и ги добавете при лука и чесъна, заедно с гъбите. След около 5 минути добавете доматеното пюре, дафиновия лист, девесила, черния пипер и солта. Накрая сложете едро счуканите орехи. След 5 минути махнете плънката от котлона. Напълнете шарана и го зашийте.Поставете рибата в тава, а отстрани разпределете останалата плънка и сипете 1 ч. ч. вода. Покрийте с фолио и печете в предварително загрята фурна на 200°C (180 °C с вентилатор). След около 60 минути махнете фолиото и запечете шарана за около още 20 минути.

Рецепта: Анатолий Попов

 

 

az-jenata.bg

Четете още: Изчезна най-известната птица, която се мисли за човек

Коментари

Новини Варна