IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Живот
13:33 | 11 февруари 2019
Обновен: 20:34 | 23 март 2024

Българин предлага идея за борба с цунами

46 годишният Т. Тодоров е кранист от Враца, но споделя, че често му идват подобни интересни идеи

По материала работи: manager
Българин предлага идея за борба с цунами

На много хората им хрумват понякога интересни идеи, някои от които са се превърнали в открития, спомогнали за развитието на човечеството, а други са останали неразработени или неразбрани. Често в редакцията на в. "Черно море" получаваме имейли и писма, авторите на които желаят да споделят откритията си с обществото. Ние не сме експерти в областта и не можем да преценим дали идеята на автора е работеща или не, но ако някой се заинтересува от нея, разполагаме с телефон за контакт.

 

Предлагаме ви писмото без редакторска (само коректорска) намеса:

 

Казвам се Тихомир Тодоров от град Враца. 

 

Имам идея за борба с вълни цунами. 

 

Като се направи огромна тръба с извита форма подобно на кука и по-дългата част се постави на дъното на морето, а по-късата част над дългата. По този начин входът и изходът на тръбата ще са от една и съща страна, като късата трябва да е близо до повърхността. Когато дойде вълна ще избута водата в тръбата и ще я насочи срещу себе си, което ще намали силата и големината на вълната.

 

 
За да се защити суша или остров ще трябват повече тръби поставени една  до друга във редица, като между тях се оставя разстояние за да може да преминават кораби край тях.
 
 
 
 
Прилагам и няколко рисунки за визуална ориентация.
 

Коментари

Новини Варна