IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Живот
13:30 | 14 февруари 2019
Обновен: 12:43 | 8 май 2024

Пълнени гъби със сирена и бекон

Време на приготвяне: 30 минути Порции: 4-5

По материала работи: Слав Велев
Пълнени гъби със сирена и бекон

Продукти:

10-15 пресни гъби печурки

2 пакетчета крема сирене

150 г синьо сирене

100 г кашкавал или моцарела

150 г бекон

2 скилидки стрит чесън

люта чушка по желание

зехтин или олио

 

Приготвяне:

Сложете в купа крема сиренето, натрошеното синьо сирене и стрития чесън. Хубаво разбъркайте сместа. В добре загрят тиган с няколко капки мазнина запържете до златисто нарязания бекон. След това го отцедете от мазнината и го прибавете към сирената. Премахнете пънчетата на гъбите и ги почистете добре. Подредете ги в тава върху хартия за печене и ги напълнете със сместа. Върху всяка напълнена гъба поръсете малко настърган кашкавал или моцарела. Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 20-25 минути.

 

az-jenata.bg

Четете още: Рецепта на деня: Портокалов кекс с рожков

Коментари

Новини Варна