Необходими продукти:
4 яйца
1 ч.ч. захар
2 1/2 ч.ч. брашно
1 пак. бакпулвер
1 ч.ч. прясно мляко
1/2 ч.ч. олио
2 с.л. брашно от рожков
сока на 1 портокал
сока на 1/2 лимон
настърганата кора на 1/2 лимон
настърганата кора на 1 портокал
2-3 смлени обикновени бисквити за поръсване на формата
80 гл. млечен шоколад
Начин на приготвяне:
Разбийте яйцата и захарта. Добавете млякото и олиото. Прибавете брашното, пресято с бакпулвера, като намалите оборотите и не спирате да бъркате.
Щом получите еднородна смес, добавете по една малка лъжичка настъргани кори от лимон и портокал на ситно ренде (внимавайте да не настържете от бялото, че ще горчи).
Сипете сока от портокала и лимона и разбъркайте.
Отделете една ч.ч. от сместа и в нея разбъркайте брашното от рожков.
Намаслете внимателно формата с олио и я поръсете със смлени бисквити
Изсипете първо бялата смес и добавете кафявата.
Разбъркайте внимателно с вилица на спирала
Печете кекса в загрята фурна на 180 градуса до суха клечка.
Изчакайте леко да изстине и го обърнете на подноса.
Разтопете млечния шоколад и украсете кекса.
Да ви е сладко!
Черно море
Рецепта на деня: Вариация - Ягодово тирамису за 20 минути
Рецепта на деня: Домашни шоколадови бонбони с мюсли и ябълки
Коментари