IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Живот
15:23 | 18 март 2019
Обновен: 23:32 | 10 април 2024

Как да поддържаме красиви мигли естествено?

Ето няколко домашни средства и продукти

По материала работи: Пламен Янков
Как да поддържаме красиви мигли естествено?

Хубавите и дълги мигли трябва да се поддържат редовно и да се полага грижа за тях.  Puls.bg пише, че с някои домашни средства и продукти миглите могат да изглеждат дълги и красиви естествено.


Един такъв продукт е рициновото масло. То съдържа подхранващи мастни киселини, които помагат на космите да растат по-дълго и да бъдат по-дебели. Ако към рициновото масло се добавят етерични масла, то ефектът ще бъде по-голям и по-бърз. Причината е, че повечето етерични масла съдържа антиоксиданти, подобряващи кръвообращението.


Друг много добър продукт е зеленият чай. Той съдържа антиоксиданти, насърчаващи здравословния растеж на миглите. Чаят стимулира растежа им и почиства фоликулите, което допълнително спомага за техния бърз растеж. За целта с помощта на памучна топка, потопена в зеления чай, може да се намажат миглите. 


Масло от карите също подобрява състоянието на миглите и ускорява растежа им. То съдържа витамин А и Е, които подхранват космите. В допълнение, витамин Е е антиоксидант, насърчаващ растежа на миглите, като подобрява кръвообращението на космените фоликули.


Наред с останалите масла, кокосовото масло също намира приложение като продукт, който поддържа миглите здрави и красиви. То не само че ги предпазва от бактерии и инфекции, но и насърчава растежа им. Кокосовото масло може да се нанася върху миглите няколко пъти в седмицата, като ги подхранва, хидратира, пречиства и не позволява тяхното накъсване.


Зехтинът също е известен с това, че насърчава растежа на миглите. Той е богат на олеинова киселина и витамин Е. Тези два компонента подхранват космените фоликули и им придават по-тъмен оттенък. Редовното му нанасяне върху миглите осигурява резултати до няколко месеца след прилагането му.


Алое вера е друго ефективно средство за поддържането на дебели и дълги мигли. То съдържа хранителни вещества като витамини А, В12, С и Е, които допринасят за удебеляването и удължаването на космите. Алое вера съдържа и фолиева киселина, която предотвратява падането на миглите. В допълнение, то им осигурява хидратиращ ефект, който поддържа миглите здрави и овлажнени. Алое вера също може да се добави към маслото от жожоба, което е друго средство за хидратиране на космите и насърчаване растежа на миглите.
 

Четете още: Кайли Дженър със съвети за плоско коремче

Коментари

Новини Варна