IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Живот
13:00 | 19 март 2019
Обновен: 04:47 | 26 април 2024

Смях до скъсване: Бисери на майчета разтърсват социалните мрежи

Реални изцепки на родителки от популярния форум на бг-мама

По материала работи: Слав Велев
Смях до скъсване: Бисери на майчета разтърсват социалните мрежи

Майчинството е отделна възрастова категория. Така че, когато изброявате етапите от живота на една жена, моля, не забравяйте да прибавите този безценен период от живота й. Детство, тийнейджърство, младост (тук някъде е и периодът „маминство“), зрелост, старост. Разбира се, не всяка жена преминава през майчинството, но пък която премине, неминуемо познава сладкия период на временно оглупяване. Помня, че в края на двете си майчинства боравех с речников запас от не повече от 100 думи и в разговор с хора дълго мислех, преди да назова точните изрази. С намигване се спираме на този етап от живота на българските мами, цитирайки бисерите на нашенски майки в един от най-популярните форуми у нас - bg-mamma.com.

 

Казвам с намигване и най-топли чувства, защото знам, че няма школа за родители. Когато се сдобием с рожба, особено в по-млада възраст, всички се чувстваме като цапнати с голям и мокър парцал по главата. Поемаме малката топка в скута си и вече знаем, че с цената на всичко ние сме отговорни за живота й. „Смешните“ постинги, които подбрах, не касаят здравословни проблеми. Това е така, защото когато човек поради една или друга причина се притеснява за здравето си и е дошъл в сайта да попита, независимо от това как се изразява, не заслужава присмиване, а има нужда от помощ и подкрепа. Бисерите от форума „бг мама“ са от теми, не касаещи здравето на децата. Те са взети с оригинален правопис и пунктуация, без коментар. Да им се насладим заедно!

 

"Перете ли си заедно гащи и чорапи? аз даже отделям леви от десни чорапи! и гащите гледам да не се опират предно със задно на два чифта, че току-виж се чифтосали нещо..."

 

"На много места пише, че забременяването може да стане до няколко дни след секс. А аз имам чувството, че като стана права и де що има сперматозоиди в мен изпопадват. Те намират ли си някакъв начин да се закрепват в тялото на жената за известно време? Естествено аз не бързам да ставам, но ..... не мога и да лежа цяла вечност."

 „Аз почнах вече да си ги представям семчовците с едни екипировки въжета, как се спускат надолу.“

 

„Аз пък си ги представих как падат и дрънчат като стотинки по пода.“

 

"Този тунел, който се "вижда" преди смъртта, съм чела, че всъщност е гръбначният стълб, от където минава душата и излиза през фонтанелата."

„Това означава ли, че душите ни се намират някъде около задните части?“

 

"При язва как се приемат живите охлюви?"

 

"Всички ин витро деца са вампири! Но още сте твърде невежи за да го разберете..."

"Не мога да намеря темата за менопауза. Ще попитам тук - космите по краката ми опадаха около 90 % и не растат. Възможно ли е да е от менопаузата или е резултат на някакво заболяване?"

 

"Никога не съм обидила мъжа си, никога не съм оставила несготвено и никога не съм му отказала секс."

 

"Иначе за мен секциото беше по щадящо. Нямах проблеми с вдигането на тежко и не се е налагало някой да ме пасе 2 седмици."

"Кърмене е имало много преди да има молове. И моловете ги има, защото го е имало кърменето."

 

"Понеже не мога да го кажа с истинските думи "Да му бера лайката!"

 

"Малко глупав въпрос, но...Има ли някаква опасност, когато зъболекарят работи с машинка, когато има гръмотевици?"

"В Испания има много латинци, които са испаноговорящи."

 

"Правихме полов акт с приятеля ми."

 

"Аз доколкото четох, ваксината срещу варицела не предпазва от злостер?"

 

"Детето ми се зарази с едра шарка от яслата. Сложих захар до леглото за да мине по-лесно шарката - за умилостивяване на светицата и „баба Шарка”."

"Това молекулата на палмовата мазнина била с отворена структура и се свързвала с молекулата на човешката мазнина образувайки пластмаса."

 

"Момичета, трябва да се борим за мъжете си !!! От хубава по-хубава има, от умна по-умна... а мъжете - примитивни и първосигнални същества, мигнеш ли и губиш!"

"Много момченца карат количка за кукли с кукла в нея и не виждам нищо лошо в това. По скоро е някакъв бащин инстинкт да си играят на татковци. Не ме е страх че детето ще се зарази с геизъм."

 

"БЕБЕТО Е ЗАПЕКАНО."

 

"Каквото и да облечеш, важно е да не засенчваш булката! Мен затова две мой приятелки просто не ме поканиха, после пък продължиха да ме търсят."

 

"За да се научиш да свириш на музикален инструмент не се изисква никакъв талант...точно като да хванеш мотиката е!"

 

"Паразитите се събират в червата на пълнолуние, за да се размножат. Затова прочистването е на пълнолуние."

"Допълнение: в зависимост от вида си, паразитите предизвикват няколко влечения - към храна, /много храна, все сте гладни, все не ви стига/, към сладко/шоколад, вафли, бисквити/, към алкохол, към наркотици, към цигари, към кофеин /постоянни кафета през деня/ и към безразборен секс."

 

"Космонавтите дишат точно по определен начин, за да могат да се предпазят от паразитите. Аз лично  дишам като тях най-малко по половин час на ден."

 

"ОТ КЪРМЕНЕ В ЛЕГНАЛО ПОЛОЖЕНИЕ НЕ ВИ ЛИ УВИСВАТ ГЪРДИТЕ?"

 

"Жега ми е много. От климатика ме боли главата. Изпитвам и зверски глад за всичко. Искам на море, ама съм като кит. (отговор) „Хич да не ти пука Повтаряй си, че на китовете точно в морето им е мястото."

"Пробвахме какво ли не - четохме молитва, ходихме да леят куршум, да му баят, на семейна констелация, на психолог (аз, че той беше малък), капахме етерични масла за успокоение, сложих герданче от кехлибар, ходихме на манастир на някаква чудотворна икона, осветихме цялата къща, ръсих светена вода в леглото, сменяхме леглата... нищо не помагаше."

 

"Живея на първия етаж и имам мрежа на удушника........ято големи черни мухи влизат и излизат през отворите на удушника."

 

"Аз съм починала в много хотели с лоши отзиви и съм си идвала доволна."

 

"Не ревнувам, мъжът ми е специален агент и нищо не знам за работата му. Ако се увлече по друга, ще ме зареже веднага - така че - спокойна съм."

 

"Математиката е само начин на мислене. Но не и единствения начин на мислене. Не съм чула някой да е влязъл в болница, защото не може да изчисли дроб или синус. Но ако някой не обърне внимание на собствените си дробове или синуси неминуемо стига до болница. И никакви формули за съкратено умножение не могат да му помогнат."

 

"Понякога имам надеждата, че ще се върне и че ще се извини, но знам че шанса е около 3 %, защото накрая каза, че не иска да ме вижда и че никога няма да бъдем заедно каквото и да стане."

 

"Чух, че след кръводаряване се напълнява.. Споделете опит. Искам да даря кръв безвъзмезно..но ме е страх да не надебелея, че отдавна се боря с килограми..сега отслабнах и не искам отново да стана дебела.."

 

"...напоследък ми е неприятно да ми го говорят. Харесва ми форумното общуване, има общуване ама няма звук."

 

И няколко кратки бисера:

 

„Положението, вместо да се влошава, става безнадеждно.", „Нищо ми няма! Няма ми обувките, няма ми панталона, няма ми портфейла - нищо ми няма!“, „Присмял се бръмбар на трънка.",  „Нема значение, че коня е умрел, впрегаш и караш.", „Толкова си назад, че чак малко вляво.", „Няма страшно, страшното е в Америка!", „Не те чух какво каза, ама не си прав."

 

Илюстрациите са на Наталия Сабрански, която е аржентински илюстратор на свободна практика. Когато става майка, тя започва да създава хумористични комикси, базирани на приключенията, през които преминава всекидневието на всяка нова майка.  В комиксите, озаглавени "Mamá ilustrada" или „Илюстрирана мама“, главен герой е самата тя, заедно със своя син Сантяго и съпруга си Гастон.

 

В заключение мога да добавя само, че няма нищо срамно в това да оглупееш понякога. Особено от страх. За щастие достъпът до достоверна информация е лесен в днешно време и той със сигурност не се намира във форумите. Там просто показваме на себе си, че сме част от една общност и не сме сами.

ЕЛИ МАРИНОВА

 

Шедьоври на художници класици чакат варненски семейства в Градската галерия

 

Коментари

Новини Варна