Продукти:
1 чаша сварен кафяв ориз
1 чаша нискомаслено прясно мляко
2 супени лъжици боровинки
1 щипка канела
1 супена лъжица мед
1 яйце
¼ чаена лъжица ванилия
1 шепа пресни смокини
1 супена лъжица масло
Приготвяне:
Смесете сварения ориз с млякото, канелата, боровинките, меда в малък дълбок тиган или касерола. Оставете да заври. Намалете котлона и оставете да къкри 20 минути. Разбийте яйцето. Към него добавете ванилията и маслото. Бавно го добавете към сместа, така че да не се пресече. Оставете сместа на котлона за още 2 минути, докато се сгъсти леко. Свалете от котлона. Преди да сервирате добавете пресните нарязани смокини.
az-jenata.bg
Четете още: 6 храни за здрави зъби
Коментари