IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Живот
12:43 | 15 май 2019
Обновен: 04:22 | 13 април 2024

Пълнена печена пъстърва

Време на приготвяне: 60 мин Порции: 1

По материала работи: Слав Велев
Пълнена печена пъстърва

Продукти:

1 пъстърва, почистена

3 яйца

1 глава лук, нарязана

50 г масло

1 филия хляб

60 мл прясно мляко

100 г пармезан, настърган

2 супени лъжици горчица по избор

сол и черен пипер на вкус

 

Приготвяне:

Загрейте фурната на 180 градуса. Отстранете костите на пъстървата с помощта на щипка или ножици. Отрежете гръбната кост и я издърпайте откъм главата до опашката. Свалете месото от костите като използвате вилица. Накрая трябва да се получи „изпразнена кожа“ с глава и опашка.

 

Смелете месото на рибата в чопър или кухненски робот. Сварете яйцата. Обелете ги и ги намачкайте. Запържете лука в маслото. Охладете и ги добавете към смляното месо на рибата. Накиснете хляба в млякото, след това го намачкайте и добавете също към рибата заедно с останалото мляко. Прибавете настъргания пармезан, яйцата и горчицата. Овкусете със солта и пипера.

 

Втрийте малко сол и пипер и в кожата на рибата. Напълнете я с плънката. Печете под фолио за 40 минути. Махнете фолиото и печете още 5 минути. Сервирайте с гарнитура по избор.

 

az-jenata.bg

Четете още: Макарони с риба тон на фурна

Коментари

Новини Варна