Италиански панирани пържоли
Време на приготвяне: 60 мин Порции: 2
Публикувана: 23 May 2019 | 11:14

Продукти:

4 броя свински пържоли

3 яйца

2 супени лъжици прясно мляко

1 и ½ чаши хлебни трохи

½ чаша настърган пармезан

2 супени лъжици магданоз

2 супени лъжици зехтин

4 скилидки чесън, пресован

 

Приготвяне:

В купа смесете яйцата и млякото. Разбийте. В отделна купа смесете хлебните трохи, пармезана и магданоза.Загрейте зехтина в голям тиган на средна температура. Запържете чесъна до леко кафяво. Извадете го от тигана. Важното е да овкуси мазнината.Потопете всяка пържола в яйчената смес, след това в сместа с хлебните трохи. Покрийте възможно най-добре. Запечатайте пържолите в тигана за 5 минути от всяка страна. След това ги сложете в тава за печене. Печете в загрята на 180-200 градуса фурна до кафява коричка или около 30 минути.

az-jenata.bg

Четете още: Пилешка супа с ньоки

Коментари ( 0 )