Продукти:
1 супена лъжица зехтин
1 глава лук, нарязан
3 стръка целина, нарязана
3 скилидки чесън, пресован
2 моркова, настъргани
500 г пилешки гърди без кост, нарязани на кубчета
4 чаши пилешки бульон
250 г полуготови ньоки
300 г бейби спанак
1 супена лъжица царевично нишесте
2 супени лъжици студена вода
2 чаши сметана за готвене
сол и черен пипер на вкус
Приготвяне:
Ако искате да приготвите ньоките сами, >>ето една чудесна рецепта<<, която можем да ви предложим.Загрейте зехтина в дълбока тенджера на средна температура. В нея запържете лука, чесъна, целината за 5 минути. Разбъркайте в тях и пилешките парченца, като след това добавите и бульона. Оставете да заври.
Пуснете ньоките във врящата супа и гответе, докато започнат да плават или за 4-5 минути. След това прибавете спанака. Междувременно разтворете царевичното нишесте във водата, като внимавате да не останат бучки. Прибавете към супата, за да се сгъсти. Овкусете със сол и пипер.
az-jenata.bg
Четете още: Картофена салата по рецепта на Джейми Оливър
Коментари