Пилешка супа с ньоки
Време на приготвяне: 60 мин Порции: 6
Публикувана: 21 May 2019 | 10:48

Продукти:

1 супена лъжица зехтин

1 глава лук, нарязан

3 стръка целина, нарязана

3 скилидки чесън, пресован

2 моркова, настъргани

500 г пилешки гърди без кост, нарязани на кубчета

4 чаши пилешки бульон

250 г полуготови ньоки

300 г бейби спанак

1 супена лъжица царевично нишесте

2 супени лъжици студена вода

2 чаши сметана за готвене

сол и черен пипер на вкус

 

Приготвяне:

Ако искате да приготвите ньоките сами, >>ето една чудесна рецепта<<, която можем да ви предложим.Загрейте зехтина в дълбока тенджера на средна температура. В нея запържете лука, чесъна, целината за 5 минути. Разбъркайте в тях и пилешките парченца, като след това добавите и бульона. Оставете да заври.

 

Пуснете ньоките във врящата супа и гответе, докато започнат да плават или за 4-5 минути. След това прибавете спанака. Междувременно разтворете царевичното нишесте във водата, като внимавате да не останат бучки. Прибавете към супата, за да се сгъсти. Овкусете със сол и пипер.

 

az-jenata.bg

Четете още: Картофена салата по рецепта на Джейми Оливър

Коментари ( 0 )