Картофена салата по рецепта на Джейми Оливър
Време на приготвяне: 40 минути Порции: 3-4
Публикувана: 20 May 2019 | 10:07

Продукти:

1,200 кг картофи

сол, черен пипер на вкус

сокът на 1 лимон

зехтин

50 г маслини без костилки

2 супени лъжици каперси

няколко стръка лук и кориандър

 

Приготвяне:

Обелете картофите (или само изплакнете с вода, ако ползвате пресни) и ги сложете да се варят за около 20-25 минути в леко подсолена вода. Картофите трябва да поомекнат, но да запазят своята структура. След това ги отцедете от водата и оставете да се охладят. Залейте ги с лимоновия сок към, който сте добавили и малко количество зехтин и разбъркайте добре. В тиган загрейте  зехтин и за 2-3 минути задушете нарязаните наполовина маслини, кориандър, лук и каперси. Добавете този дресинг към салата.

 

az-jenata.bg

Четете още: ТОП-6 продукти, които не трябва да се мият преди готвене

Коментари ( 0 )