Продукти:
1,200 кг картофи
сол, черен пипер на вкус
сокът на 1 лимон
зехтин
50 г маслини без костилки
2 супени лъжици каперси
няколко стръка лук и кориандър
Приготвяне:
Обелете картофите (или само изплакнете с вода, ако ползвате пресни) и ги сложете да се варят за около 20-25 минути в леко подсолена вода. Картофите трябва да поомекнат, но да запазят своята структура. След това ги отцедете от водата и оставете да се охладят. Залейте ги с лимоновия сок към, който сте добавили и малко количество зехтин и разбъркайте добре. В тиган загрейте зехтин и за 2-3 минути задушете нарязаните наполовина маслини, кориандър, лук и каперси. Добавете този дресинг към салата.
az-jenata.bg
Четете още: ТОП-6 продукти, които не трябва да се мият преди готвене
Коментари