IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Живот
14:48 | 21 юли 2019
Обновен: 04:15 | 24 април 2024

Защо морската вода подобрява психическото здраве?

Вижте ползите от нея

По материала работи: Пламен Янков
Защо морската вода подобрява психическото здраве?

Списъкът с ползите за здравето от морската вода е почти безкраен, но тук са изброени само някои от тук. Тя може да бъде естественото лекарство за много състояния. Какво съдържа морската вода, за да притежава толкова много ползи? Средно тя има 3,5% сол, като различните морета са с различна соленост. Освен това тя притежава сулфат и дори калций и магнезий.
 

На първо място, морската вода подобрява настроението и съответно психическото здраве, пише  Puls.bg. Стимулира също усещането за благополучие. Тъй като съдържа магнезий, морската вода успокоява тялото и ума и премахва безпокойството. Хората, които живеят стресов живот всекидневно, се препоръчва да гледат морската вода, тъй като тя притежава успокояващи лечебни свойства. Водата също повишава енергийните нива на тялото и най-вече тези на децата.
 

Морската вода също предотвратява безсъние. Причината е, че тя регулира кръвното налягане и лекува нервността. Счита се, че дори един ден на плажа ще помогне за по-бързо и лесно заспиване вечерта.
 

Тя почиства кожата, благодарение на комбинацията от минерални соли и слънце. Това се дължи на антисептичните свойства на морската вода. Благодарение на нея някои кожни несъвършенства и дори заболявания могат да се повлияят положително. Такива са акнето, псориазисът, лупусът. Важно е да се отбележи, че състоянията могат да се повлияят персонално, като при едни акнето може да се намали драстично, а при други – да се влоши. В общия случай обаче тези състояния се подобряват.
 

Морската вода също укрепва имунната система. Смята се, че броят на червените кръвните клетки се увеличава между 5 и 20% след плуване в морето. Увеличава се и броят на белите кръвни клетки. Поради това морската вода е подходяща за хора с отслабнала имунна система, анемия и дори за хора с високи нива на кръвна захар.
 

Морската вода оказва положително влияние и върху дихателната система. Хората, които страдат от астма, дълбока кашлица, храчки, хрема и други дихателни проблеми е добре да дишат рано сутрин изпаренията на морската вода. Солената вода помага и за елиминиране на токсините, които атакуват белите дробове.


Морската вода притежава още много други невероятни свойства. Поглъщането на малки количества чиста морска вода детоксикира тялото, но и да почиства дебелото черво. Тя дори ускорява процеса на регенерация на клетките, особено на тези, които са увредени от болести като цироза.


Ползите от морската вода не свършват дотук. Тя забавя успешно развитието на ревматизъм. Упражненията във водата се считат за чудесен лек за костни и мускулни болки, артрит и други.


Четете още: Как да се справим с паник атаките?
 


 

 

Коментари

Новини Варна