Паста пене с пиле и броколи на фурна
Време на приготвяне: 70 мин Порции: 6
Публикувана: 23 Jul 2019 | 12:18

Продукти:

½ чаша хлебни трохи, едри (може и овкусени)

½ чаша настърган пармезан

1 супена лъжица зехтин

1 пакет паста пене

6 чаши пилешки бульон

4 чаши настърган кашкавал

2 чаши броколи

250 г (или 1 малка консерва) белени домати

200 мл готов италиански сос

150 мл босилеково песто

1 и ½ чаши прясно мляко

 

Приготвяне:

Сварете броколите за няколко минути или ги задушете на пара. Оставете настрана. Сварете пастата в подсолена вряща вода. Отцедете. В купа смесете овкусените с подправки по избор хлебни трохи, пармезана и зехтина. Разбъркайте и оставете настрана да се напоят. В йенска тава за печене сложете пилето. Добавете към него доматите, броколите, соса, пестото, млякото, кашкавала. Разбъркайте. Добавете пастата, хлебните трохи и отново разбъркайте. Поръсете с пармезана отгоре. Печете в загрята на 180 градуса фурна под йенски капак за 45-50 минути.

 

az-jenata.bg

Четете още: Средиземноморска салата с киноа и пиле

Коментари ( 0 )