Средиземноморска салата с киноа и пиле
Време на приготвяне: 45 мин Порции: 6
Публикувана: 22 Jul 2019 | 10:59

Продукти:

2 чаши вода

2 кубчета пилешки бульон

1 скилидка чесън, намачкан

1 чаша киноа

2 броя пилешки гърди без кост, нарязани на парчета

1 глава червен лук, нарязана

1 зелена чушка, нарязана

2 домата (или няколко чери домата)

½ чаша нарязани маслини каламата

½ чаша настъргано сирене фета

¼ чаша нарязан пресен магданоз

¼ чаша див лук

½ чаена лъжица сол

2/3 чаша пресен лимонов сок

1 супена лъжица балсамико

¼ чаша зехтин

 

Приготвяне:

Кипнете водата в дълбок тиган. В нея разтворете бульона. Добавете чесъна. Разбъркайте и киноата в тигана на средна температура. Покрийте с капак и оставете да омекне. След 20 минути, когато водата е абсорбирана, значи киноата е готова. Отцедете.

 

В купа за салата сложете предварително свареното пиле, лука, чушката, доматите, маслините, сиренето фета, магданоза, дивия лук и киноата. Разбъркайте добре. Овкусете с лимоновия сок, оцета и зехтина. Внимателно разбъркайте преди да сервирате.

 

az-jenata.bg

Четете още: Българското кисело мляко. Защо е специално?

Коментари ( 0 )