Продукти:
2 чаши вода
2 кубчета пилешки бульон
1 скилидка чесън, намачкан
1 чаша киноа
2 броя пилешки гърди без кост, нарязани на парчета
1 глава червен лук, нарязана
1 зелена чушка, нарязана
2 домата (или няколко чери домата)
½ чаша нарязани маслини каламата
½ чаша настъргано сирене фета
¼ чаша нарязан пресен магданоз
¼ чаша див лук
½ чаена лъжица сол
2/3 чаша пресен лимонов сок
1 супена лъжица балсамико
¼ чаша зехтин
Приготвяне:
Кипнете водата в дълбок тиган. В нея разтворете бульона. Добавете чесъна. Разбъркайте и киноата в тигана на средна температура. Покрийте с капак и оставете да омекне. След 20 минути, когато водата е абсорбирана, значи киноата е готова. Отцедете.
В купа за салата сложете предварително свареното пиле, лука, чушката, доматите, маслините, сиренето фета, магданоза, дивия лук и киноата. Разбъркайте добре. Овкусете с лимоновия сок, оцета и зехтина. Внимателно разбъркайте преди да сервирате.
az-jenata.bg
Четете още: Българското кисело мляко. Защо е специално?
Коментари