IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Живот
17:04 | 24 юли 2019
Обновен: 05:45 | 15 април 2024

Колко вода да пием, за да отслабнем?

Тя насърчава метаболизма

По материала работи: Пламен Янков
Колко вода да пием, за да отслабнем?

Нуждата от вода през лятото се увеличава. Освен че я пием, за да сме по-хидратирани, тя може да насърчи и отслабването. Според различни изследвания, тя повишава чувството на ситост и ускорява метаболизма. Ето защо когато започнете хранителен режим и тренирате по-усилено, за да влезете във форма, е особено важно да пиете достатъчно вода.
 

Пиенето на вода помага за загубата на тегло, защото увеличава термогенезата на тялото. Когато топлината в него се повиши, метаболитните процеси стават по-бързи, пише Tialoto.bg.
 

Приемът на вода преди хранене при някои хора може да доведе до сваляне на до 2 килограма на ден или 44% повече за 12 седмици, установява проучване в САЩ. Ако се пие на гладно, при това топла, тя подпомага топенето на повече мазнини.


Водата помага на организма да изхвърли по-лесно токсините, което е предпоставка за намаляване възпалението в тялото.


Може ли водата да намали апетита?
 

Много хора си мислят, че когато ги боли глава или изпитват сухота в устата, трябва да хапнат нещо, за да се почувстват по-добре. Тези симптоми може да са индикация, че им трябват повече течности, защото жаждата заблуждава.
 

Според лекари, приемът на вода 20-30 минути преди основно хранене ни помага да не прекаляваме и да се нахраним по-бързо. Препоръчително е да се пие и след хранене, но не и по време на него.
 

Колко точно вода да пием, за да отслабнем?
 

Според статистиката, на жените им трябват поне 2 литра на ден, докато мъжете се нуждаят от 3 литра. Тези количества важат за ежедневието, но ако говорим за хора, които тренират усилено, тогава трябват повече течности. Когато спортуваме, е добре да пием по една чаша вода на всеки 15-20 минути.
 

В горещините жените трябва да пият средно 4-5 литра вода, ако искат да отслабнат, докато представителите на силния пол – до 6 литра. За да насърчите електролитния баланс в тялото, пийте вода, овкусена с лимон, джинджифил, краставица, хималайска сол или портокал.


Четете още: Ако спим до късно през уикенда... ДЕБЕЛЕЕМ!!!
 

Коментари

Новини Варна