Кои са малките градове с големи възможности за работа в технологичния сектор
В няколко американски града заплатите и наетите в бранша се увеличават осезаемо
Публикувана: 25 Aug 2019 | 16:28

Не само американският град Сан Хосе е водеща дестинация в технологичния сектор. Има и други не толкова популярни места, които предлагат големи възможности за работа в технологичната индустрия, пише Bloomberg.
 

Bloomberg идентифицира 30 малки града в САЩ, в които заплатите и броят на наетите в сферата на технологиите, науката, математиката и инженерството са се увеличили поне 2 пъти по-бързо от средното ниво за страната през 2018 г. Проучването се позовава на Статистическата служба по труда в САЩ.
 

Средното заплащане за тези професии е нараснало 2.1% през 2018 г. до 84 880 долара на годишна база, докато наетите в сектора са се увеличили с 2.3% спрямо предходната година до близо 9.1 млн. души.
 

Малкият град Доувър в американския щат Ню Хампшир, където служителите в технологичния сектор са печелили средно по 93.09 хил. долара през изминалата година, е на върха в класацията. Общият брой на наетите в бранша в града се е повишил с 30% до 4 850 души.


Данбъри в щата Кънектикът, Чалрз, Луизиана и Бенд-редмънд, Орегон са сред дестинациите, където над 4 хил. души работят в технологичната индустрия.


В Мидланд, Мичигън, който е дом на химическата компания Dow, се отчита най-висок ръст на възнагражденията за служителите в сектора – 29.7%. Заплатите в бранша нарастват осезаемо и във Виктория, Тексас и Рединг, Калифорния, пише Bloomberg TV Bulgaria.


Четете още: Кой се справя по-лесно с раздялата – мъжете или жените?

Коментари ( 0 )