Салата „Панцанела“
Време на приготвяне: 15 мин, Порции: 2-3
Публикувана: 18 Sep 2019 | 10:17

Продукти:

2 големи багети

1 голяма краставица

500 г чери доматки

1 малка глава червен лук

1 скилидка стрит чесън

босилек за поръсване

За дресинга:

½ ч.ч. зехтин

3 с.л. винен оцет

1 ч.л. мед

сол, черен пипер на вкус

 

Приготвяне:

Загрейте на котлона голям тиган. Нарежете хляба на кубчета, сложете го в купа, добавете зехтина и разбъркайте добре. Запържете ги до златисто, след което ги отделете в чиния.Пригответе дресинга. Сложете нарязаните зеленчуци в голяма купа заедно с хляба, овкусете, поръсете с пресен босилек и сервирайте. По желание може да добавите сирене, маслини.

 

az-jenata.bg

 

Четете още: Рецепта на деня: Банички с кори от гриловани тиквички

Коментари ( 0 )