Време е за зимнина: Пълнени камби с грозде и зеленчуци
Вкусна, лесна и впечатляваща туршия! Подходяща рецепта и за начинаещи домакини
Публикувана: 2 Oct 2019 | 12:12

Необходими продукти:

 

8 кг едри камби;

2 кг моркови;

2 кг карфиол;

2 кг едро бяло грозде;

1 кг целина;

300 гр. сол;

100 гр. захар; 

200 гр. мед;

400 м.л. олио;

1 л. оцет;

черен пипер;

дафинов лист

 

Начин на приготвяне: 

 

Почистете камбите и ги посолете отвътре със сол и захар.

 

Другите зеленчуци също се почистват, измиват и нарязват и се разбъркват с останалата сол и захар.

 

Оставят се да престоят едно денонощие.

 

Камбите се пълнят със зеленчуковата плънка, най-отгоре се нареждат зърната грозде.

 

Камбите се нареждат в буркан с отвора нагоре.

 

От олиото, меда, оцета и подправките се приготвя гореща марината, с която се подправят зеленчуците. 

 

Заливат се с горещата маринатата, притискат се и се съхраняват на хладно.

 

След 10 дни туршията е готова за консумация.

 

Рецепта на деня: Царицата на царските трушии

Коментари ( 0 )