Необходими продукти:
8 кг едри камби;
2 кг моркови;
2 кг карфиол;
2 кг едро бяло грозде;
1 кг целина;
300 гр. сол;
100 гр. захар;
200 гр. мед;
400 м.л. олио;
1 л. оцет;
черен пипер;
дафинов лист
Начин на приготвяне:
Почистете камбите и ги посолете отвътре със сол и захар.
Другите зеленчуци също се почистват, измиват и нарязват и се разбъркват с останалата сол и захар.
Оставят се да престоят едно денонощие.
Камбите се пълнят със зеленчуковата плънка, най-отгоре се нареждат зърната грозде.
Камбите се нареждат в буркан с отвора нагоре.
От олиото, меда, оцета и подправките се приготвя гореща марината, с която се подправят зеленчуците.
Заливат се с горещата маринатата, притискат се и се съхраняват на хладно.
След 10 дни туршията е готова за консумация.
Коментари