IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Живот
12:18 | 8 октомври 2019
Обновен: 07:59 | 19 май 2025

Пилешки гювеч

Време на приготвяне: 80 мин., Порции: 2-3

По материала работи: Слав Велев
Пилешки гювеч

Продукти:

6-7 пилешки подбедрици или пилешко месо по ваш избор

4 моркова

1 голяма глава лук

6 скилидки чесън

1 и 1/2 кг картофи

1 л пилешки бульон

1 с.л. брашно

сол, черен пипер на вкус

2-3 листа сушен дафинов лист

 

Приготвяне:

Обезкостете месото и го нарежете на по-малки парчета като за манджа. По желание може предварително да го сварите и така ще може да ползвате и бульона от него. В добре загрята дълбока тенджера сложете мазнината и запържете месото до златисто от всички страни (около 6 мин). Отделете го в чиния и в същата тенджера прибавете нарязаните лук, моркови, чесън. След около 6-7 минути върнете месото при зеленчуците и добавете нарязаните картофи, подправките. В чаша сипете малко от бульона и го разбийте с малко брашно. Добавете го заедно с останалите в тенджерата. Гответе гювеча до готовност на месото и картофите.

 

az-jenata.bg

Четете още: Салата с макарони и риба тон

Коментари

Новини Варна