IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Живот
17:54 | 22 ноември 2019
Обновен: 09:05 | 24 март 2024

Китайците клонираха полицейски кучета

Вече проявяват умения нехарктерни за възрастта им

По материала работи: Борис Проданов
Китайците клонираха полицейски кучета

Китайски експерти са взели ДНК от вече доказали се кучета в полицията и са клонирали шест малки, ,съобщиха от в. "Дейли мейл".

 

Кученцетата са се появили на бял свят през август и вече проявяват умения нехарктерни за възрастта им. Четири от кученцата са от едно кутило. ДНК-то им е почти сто процента идентично с тази на донорите им, Шъдин и Ажи. Шъдин е порода белгийски малиноа и е на пет години. Има изявени силни лидерски качества, силно обоняние и отлични издирвателни способности.

 

Проектът се организира съвместно от базата за полицейски кучета в Пекин и частната компания за клониране на домашни любимци- "Синоджин". Кученцата са създадени от получената клетъчна линия фиброласти в резултат от взетите проби от донорите. Всичките кученца изглеждат идентично и са със сходни характери и умения.

 

Това не е първият опит на китай за клониране на куче. През март тази година малката Кунсюн е била клонирана от 7- годишно женско куче-вълк.Кунсюн е създадена за китайската полиция и армия.

dnes.bg

Коментари

Новини Варна