Яхния с месо, наденички и кисело зеле

Време на приготвяне: 90 мин.,Порции: 3-4

Яхния с месо, наденички и кисело зеле

Продукти:

500 г свинско или телешко месо

3-4 наденички

400 г смлени консервирани домати

1 малка кисела зелка

3 с.л. олио

1 голяма глава лук

10 скилидки чесън

няколко сушени манатарки

черен пипер на вкус

лют червен пипер по желание

1 чаша зелев сок

около 400 мл вода

 

Приготвяне:

Сложете гъбите в купичка и ги залейте с вряла вода, докато омекнат добре. В тенджера загрейте добре олиото и сложете в него заедно нарязаните чесън и лук. След като поомекнат може да добавите нарязаното на хапки месо, наденичките и черния и червен пипер. Когато станат златисти прибавете нарязаното кисело зеле, доматите, зелевия сок, водата, гъбите. Когато яхнията заври, намалете котлона и гответе на бавен огън докато месото стане напълно готово.

 

dnes.bg

Четете още: Картофена салата с бекон

Коментари

Живот
Водещи новини
Последни новини
Четени
Най-четени за седмицата