IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Живот
14:29 | 10 декември 2019
Обновен: 02:45 | 3 май 2024

Напусна ни вокалистката на Роксет Мари Фредриксон

Съоснователката на популярната група е починала в понеделник сутринта

По материала работи: Слав Велев
Напусна ни вокалистката на Роксет Мари Фредриксон

Вокалистката на шведската група "Роксет" - Мари Фредриксон почина на 61-годишна възраст, съобщиха шведски медии.Съоснователката на популярната група е починала в понеделник сутринта, след продължително заболяване.

"С дълбоко прискърбие съобщаваме, че една от най-големите ни и обичани певици си отиде от този свят", пишат близки на изпълнителката.

 

Ето какво написа групата в "Туитър":

 

"Времето минава толкова бързо. Не беше толкова отдавна, когато прекарвахме дни и нощи в моя малък апартамент, споделяйки невъзможни мечти. И каква мечта успяхме да споделим! За мен е чест, че успях да срещна твоя талант и щедрост!Изпращам цялата си любов към теб и твоето семейство! Нещата никога няма да бъдат същите!"

 

Дуото прекрати концертите си през 2016 г. като поясни, че причината са лекарски препоръки към певицата. През 2002 г. тя е диагностицирана с мозъчен тумор. Следва продължително лечение и групата се завръща на сцената през 2011 г.

 

"Роксет" е основана през 1986 г. от Фредриксон и Пер Гесле и беше известна с хитовете "It Must Have Been Love", "Joyride", "Listen To Your Heart".

 

Последният концерт на групата в България беше през 2015 г. Тогава в интервю за Vesti.bg Пер Гесле споделя, че най-трудният момент в кариерата му е, когато Мари се разболява от рак.

 

"Определено беше, когато Мари се разболя през 2002 г. Всичко беше против нея, имаше едва 5% шанс да оцелее. А сега тя е на турне, пее за вас и мен, за всички нас. Не е ли невероятна?"

vesti.bg

 

 

Коментари

Новини Варна