Хляб с моцарела и чесън
Време на приготвяне: 30 мин., Порции: 2
Публикувана: 19 Jan 2020 | 14:20

Продукти:

200 г настъргана моцарела

1/2 ч.ч. бадемово брашно

100 г крема сирене

1 супена лъжица чесън на прах

1 ч.л. бакпулвер

щипка сол

1-2 големи яйца

За намазване на хляба:

1 супена лъжица разтопено масло

1 скилидка стрит чесън

1 супена лъжица настърган пармезан

няколко стръка магданоз

 

Приготвяне:

В купа комбинирайте сирената, разтопеното масло, бакпулвера, чесъна на прах, щипка сол и бадемовото брашно. Разбъркайте добре и прибавете яйцето. Полученото тесто разстелете в тава с помощта на пръстите си върху хартия за печене. В купичка комбинирайте съставките за намазване на хляба, разбъркайте ги добре и намажете тестото обилно. Печете в предварително загрята фурна на 190 градуса за около 15 – 20 минути.

 

az-jenata.bg

 

Рецепта на деня: Пълнени сухи чушки с боб по шопски

Коментари ( 0 )