IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Живот
14:20 | 19 януари 2020
Обновен: 09:00 | 21 април 2024

Хляб с моцарела и чесън

Време на приготвяне: 30 мин., Порции: 2

По материала работи: Слав Велев
Хляб с моцарела и чесън

Продукти:

200 г настъргана моцарела

1/2 ч.ч. бадемово брашно

100 г крема сирене

1 супена лъжица чесън на прах

1 ч.л. бакпулвер

щипка сол

1-2 големи яйца

За намазване на хляба:

1 супена лъжица разтопено масло

1 скилидка стрит чесън

1 супена лъжица настърган пармезан

няколко стръка магданоз

 

Приготвяне:

В купа комбинирайте сирената, разтопеното масло, бакпулвера, чесъна на прах, щипка сол и бадемовото брашно. Разбъркайте добре и прибавете яйцето. Полученото тесто разстелете в тава с помощта на пръстите си върху хартия за печене. В купичка комбинирайте съставките за намазване на хляба, разбъркайте ги добре и намажете тестото обилно. Печете в предварително загрята фурна на 190 градуса за около 15 – 20 минути.

 

az-jenata.bg

 

Рецепта на деня: Пълнени сухи чушки с боб по шопски

Коментари

Новини Варна