Средиземноморска салата с леща, лук и моркови
Време на приготвяне: 45 мин., Порции: 2
Публикувана: 22 Jan 2020 | 10:31

Продукти:

200 г леща

125 г моркови на кубчета

150 г червен лук, нарязан

2 скилидки чесън, пресован

1 дафинов лист

½ чаена лъжица мащерка

2 супени лъжици лимонов сок

60 г нарязана на ситно целина

4 супени лъжици пресен магданоз, наситнен

1 чаена лъжица сол

¼ чаена лъжица черен пипер

4 супени лъжици зехтин

 

Приготвяне:

В дълбок тиган или тенджера смесете лещата, морковите, лука, чесъна, дафиновия лист и мащерката. Добавете вода, така че да покрие продуктите. Кипнете я на котлона. След като заври, намалете котлона. Покрийте с капак и оставете да къкри 20 минути. Отцедете водата. Извадете дафиновия лист. Изчакайте да изстине леко и добавете зехтин, лимонов сок, целина, магданоз, сол и пипер. Разбъркайте и сервирайте на стайна температура.

 

az-jenata.bg

 

3 грешки с протеините, които пречат на диетата ви

Коментари ( 0 )