IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Живот
18:41 | 23 януари 2020
Обновен: 18:02 | 16 март 2024

Студ във Флорида: Вкочанени игуани падат от дърветата

Рептилите премръзнали заради необичайно студеното време

По материала работи: Слав Велев
Студ във Флорида: Вкочанени игуани падат от дърветата

За игуаните във Флорида определено вторник не беше добър ден. Дори може да се каже, че едва не умряха - заради студеното време.

 

За Южна Флорида рядко се получават предупреждения за студено време, но синоптиците в САЩ предупредиха за необичайно застудяване във вторник.

 

Заедно с прогнозата те предупредиха и за опасността от падащи игуани от дърветата. Жителите на южния щат наистина станаха свидетели на десетки падащи премръзнали рептили.

 

Не чак толкова дребните животни бяха заснети от десетки жители на Флорида, паднали от дърветата по тротоари и полянки. Макар че влечугите изглеждат мъртви, просто са били прекалено премръзнали, за да мърдат.

 

Игуаните започват да премръзват, когато температурите паднат под 10 градуса и могат да замръзнат при температури от около 4,5 градуса. Когато се случи това падат от дърветата, които са техен дом и изглеждат умрели, макар че не са.

 

Dnes.bg

 

 

Коментари

Новини Варна