IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Живот
13:33 | 28 януари 2020
Обновен: 17:52 | 28 април 2024

Коя е най-подходящата страна, в която да отгледате детето си

Със сигурност повечето от вас няма да бъдат изненадан

По материала работи: Слав Велев
Коя е най-подходящата страна, в която да отгледате детето си

 

Коя е най-подходящата страна за отглеждане на дете? Може би повечето от вас ще си помислят, че със сигурност има връзка между класацията и качеството на образованието в съответната държава. Не е точно така. Въпреки че САЩ и Великобритания заемат първото и второто място в класацията на U.S. News & World Report за качество на образованието, те се намират съответно на 18-а и 11-а позиция в тази за подходящи условия за отглеждане на дете.

 

Какви тогава са факторите, които играят роля в определянето на най-подходящата страна за отглеждане на дете?

 

В процеса по изработване на класацията U.S. News & World Report вземат предвид фактори като грижа за правата на човека, наличие на полова дискриминация, индекс на щастието, качество на здравеопазването и други. Начело в списъка се нареждат Дания, Швеция и Норвегия. Нещо очаквано.

 

„В тези държави майчинството е щедро обезпечено, предучилищното образование е безплатно, средното образование пък е на много добро ниво”, казва Дедр Макфилипс, специалист по обработка на данни към U.S. News & World Report. Точно след челната тройка се нареждат Канада, Нидерландия, Финландия, Швейцария, Нова Зеландия, Австралия и Австрия. От общо 73 държави България заема 42-ро място.

 

vesti.bg

Коментари

Новини Варна