IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Крими
14:49 | 29 август 2015
Обновен: 17:52 | 23 април 2024

Ярослав Георгиев – Яро остава зад решетките, реши СРС

Той е обвинен за няколко кражби на автомобили и мотоциклети

По материала работи: manager
Ярослав Георгиев – Яро остава зад решетките, реши СРС

Софийският районен съд остави за постоянно в ареста Ярослав Георгиев, обвинен за няколко кражби на автомобили и мотоциклети.

Той стана известен покрай възмутените коментари на премиера Бойко Борисов, че човек с мярка за неотклонение "домашен арест" безпроблемно извършва нови престъпления.

Това е поредното искане на прокуратурата Ярослав Георгиев, известен като Яро, да не бъде освобождаван, тъй като срещу него има още четири разследвания и влезли в сила три присъди. 

В конкретния случай става дума за три откраднати мотоциклета, които Ярослав Георгиев заедно с Божил Гюров държали в гараж до този, от който ги били откраднали.

Според съда Ярослав имал обособени трайни престъпни навици и това го прави обществено опасен.

По разследването за кражбата на трите мотора разследващите намерили саморъчно написани от Ярослав указания как да бъде отворен гаражът, в който са били моторите, както и начин за деактивиране на специалното устройство, което изпращало сигнал до собственика на превозното средство в случай на кражба.

Вчера прокуратурата поиска от съда да наложи една обща ефективна присъда на Ярослав Георгиев, като тя да обедини двете условни, които той вече има. 

Макар последната да е влязла в сила преди близо три месеца, тя още не фигурира в бюлетина за съдимост на младия мъж, обясни прокурорът по делото Ангел Кънев, като допълни, че случайно разбрал за това при поредната справка по делата на Георгиев.

Решението на съда от днес не е окончателно и може да се обжалва.


dnes.bg

Коментари

Новини Варна