IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Крими
14:37 | 26 август 2016
Обновен: 01:07 | 18 май 2024

Измамници: Ало, трябват ми пари за виза

74-годишна варненка е оставила 14 156 лв. и неопределена сума във валута пред дома си

По материала работи: Пламен Янков
Измамници: Ало, трябват ми пари за виза

Вчера е регистриран поредния случай на измама на 74-годишна жена от Варна. Неизвестно лице е позвънило на домашния телефон на възрастната жена и я е въвело в заблуждение като се е представило за нейния син.

 

Непознатият е обяснил, че се нуждае от сума пари, за да получи виза за САЩ. Жената предава сумата от 14 156 лв. и неопределена сума пари във валута на непознат мъж пред дома си. По случая е образувано досъдебно производство.  

 

От полицията призовават:

 

По НИКАКЪВ повод не давайте пари на непознати, независимо от предлога

 

Не се доверявайте на непознати хора; 

 

Не предоставяйте лични данни и данни за свои близки по телефона;

 

Важно е да не се забравя, че не трябва да се доверяваме лесно на хора, представящи се за полицейски служители, куриери или други длъжностни лица, особено по телефона. Всички те имат специфични белези и служебни карти, по които могат да бъдат разпознати и/или проверени.

 

В случай, че получите обаждане и спрямо Вас бъде осъществен опит за телефонна измама, незабавно подайте сигнал на тел. 112 или в полицията;

 

Необходимо е хората, които имат възрастни близки, непрекъснато да им напомнят как случайно може да станат жертви, както и основните правила, които трябва да спазват, ако попаднат в подобна ситуация. 

 

Четете още за измамени във Варна Рекорд! Старица остави 31 хиляди на ало измамници на Червения площад

 

73-годишна жена изгоря с 10 000 лева - остави ги до стълб във Варна

 

Коментари

Новини Варна