IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 20°
Крими
14:47 | 15 януари 2017
Обновен: 05:08 | 10 април 2024

Труп на удавник изплава край Тюленово

Води се следствие за установяване самоличността на удавения

По материала работи: Слав Велев
Труп на удавник изплава край Тюленово

Труп на удавник е изхвърлило морето край шабленското село Тюленово, научи Дарик. Информацията бе потвърдена от кмета на общинския център Мариян Жечев. Той съобщи, че трупът е изплавал вчера сутринта край лодкостоянката на морския бряг. Екип на Гранична полиция е пристигнал на мястото. В момента се води следствие от РУ - Шабла за установяване самоличността на удавения.
 

Все още не е ясно дали трупът е на някой от изчезналите преди около месец рибари от Дуранкулак. Кметът на Дуранкулак Веселин Йорданов не бе запознат с новите обстоятелства около намереното тяло и съобщи пред Дарик, че никой не го е информирал за случая.


49-годишният Коста Мянков и 29-годишният Галин Тодоров от Дуранкулак са в неизвестност от 19 декември, когато излезли в морето на риболов. В издирването им се включиха катери, хеликоптер “Пантер“ от състава на Военноморските сили, местни рибари, доброволци от Шабла, Дуранкулак и Тюленово.
 

Лодката на двамата изчезнали рибари бе открита на 26 декември, на около 2,5 км от брега, източно от Дуранкулак, оплетена в мрежи на 15 метра дълбочина. До плавателния съд бе намерен откъснат двигателят му.

Коментари

Новини Варна