IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Крими
11:41 | 16 януари 2017
Обновен: 21:41 | 7 май 2024

МВР осигурява още служители за полицията във Варна

Дирекцията е поискала назначението на 42-ма сътрудници по охрана

По материала работи: Борис Проданов
МВР осигурява още служители за полицията във Варна

По операцията за борба с битовата престъпността по места двете дирекции във Варна и Добрич са поискали назначението на по 42-ма служители. Това стана ясно след среща на директора на ОД МВР - Варна, старши комисар Даниел Пашов с вицепремиера и министър на вътрешните работи в оставка Румяна Бъчварова.

 

"Има ресурс да се подсигурят всички области със сътрудници по охрана. Срещу битовата престъпност могат да се назначат 550 служители в областните дирекции и 600 за охрана на границите", аргументира се министърът.

 

"Надявам се скоро да намерим служителите. Ще ги подберем с открита процедура. В рамките на възможностите на МВР разчетът ни е, че за усилиятата ни за борба с битовата престъпност можем да разчитаме на допълнително на около 3000 души в края на годината. Става въпрос за планиран процес, започнат през лятото с активизиране на местните комисии, със срещи с кметовете. Битовата престъпност е симптоматично за общото състояние на обществото", синтезира усилията на ведомството Румяна Бъчварова.

 

Борис Проданов

 

Снимка Пламен Гутинов

 

Още по темата: Румяна Бъчварова: Отчитаме намаление на престъпността във Варна

Коментари

Новини Варна