IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Крими
13:31 | 23 май 2017
Обновен: 04:31 | 25 април 2024

Над 1 млн лв. е стойността на хероина, задържан във Варна

Окръжната прокуратура незабавно внася протест срещу определената от Варненския окръжен съд мярка за неотклонение „Домашен арест“ спрямо 35-годишния мъж

По материала работи: Пламен Янков
Над 1 млн лв. е стойността на хероина, задържан във Варна

Окръжната прокуратура във Варна ще внесе незабавно протест срещу взетата от състав на Варненския окръжен съд мярка за неотклонение „Домашен арест“ спрямо  35-годишния Радко М., обвиняем за държане без надлежно разрешение с цел разпространение на 46,305 кг хероин.


Окръжната прокуратура във Варна категорично не приема изводите на съда, който с определението си счита, че не може да се направи обосновано предположение за съпричастността на Радко М.  към намерените в багажник на лек автомобил значителни количества хероин, както и че не съществува опасност обвиняемият може да се укрие. 


В съдебната зала прокурорът от Окръжната прокуратура във Варна заяви, че от намерените и иззети 46,305 кг хероин могат да се приготвят 46 000 дози, всяка с цена 30 лева. Според държавното обвинение стойността на хероина на уличния пазар на наркотици надхвърля сумата от 1 милион лева. Поради тежестта на престъплението и особено големите размери на откритите наркотици предстои деянието да бъде преквалифицирано по член 354а, ал. 2, което се наказва с лишаване от свобода от 5 до 15 години и глоба от 20 000 до 100 000 лева. 


На 20 май 2017 г. в багажник на автомобил, паркиран на крайезернияпът край Варна, бяха открити 46,305 кг хероин. Високорисковото наркотично вещество било разпределено в 94 пакета, всеки по около 500 грама. Веднага след намирането на хероина Окръжната прокуратура във Варна предприе незабавно за разследването на престъплението и доказване на авторството на престъплението в тясно сътрудничество със служителите на  ОД на МВР във Варна.

 

Още по темата Задържаха мъж с 46 кг хероин

 

Коментари

Новини Варна