IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Крими
12:07 | 10 август 2017
Обновен: 08:11 | 28 април 2024

Циганин рецидивист изнасилил жената във Варна, издирват го

Нападението било планирано

По материала работи: Пламен Янков
Снимка Черно море, архив

Циганинът рецидивист, който изнасили брутално във вторник 55-годишната жена от Варна, е оставил ДНК по тялото ѝ, пише “24 часа”. Мъжът вече е идентифициран, но засега не е задържан, защото се укрива.

 

Престъпникът имал няколко присъди. Според полицаи изнасилването е било планирано. Циганинът я издебнал да върви сама по ул. “Струга” в града и я нападнал в гръб. Замъкнал я в храстите и запушил устата ѝ, за да не вика, след което разкъсал дрехите ѝ. Жената се съпротивлявала, а циганинът използвал сила, от което тя получила големи синки.

 

Докато се борила, жертвата успяла да види лицето на нападателя добре.

 

В медицинския документ от прегледа ѝ пише, че тя има охлузвания и кръвонасядания във влагалището. Кожата на гърба ѝ е издрана в областта на прешлените.

 

При освидетелстването на пострадалата медиците намерили епителни клетки, които подложили на изследване. Оказало се, че по тялото ѝ има и следи от У-хромозомата, която отговаря за мъжкия пол. Така полицаите бързо разбрали кой е извратенякът. След като го заловят, ще се провери и дали по него има ДНК от жертвата.

 

Първоначално от полицията се надяваха да стигнат до извършителя чрез фоторобот, тъй като дала много подробно описание на изнасилвача си. ДНК-то, което намерили по тялото ѝ, обаче значително улеснило работата на разследващите. Първоначално за изнасилването бяха арестувани 10 души, по-късно броят им нарасна до 19.

 

Те обаче бяха освободени.

 

Хората в района на ул. “Струга” във Варна избягваха да говорят за случая. Момиче на 19 г. с кокер на каишка направо отказа коментар, защото я било страх от ответна реакция.

 

Други съзират връзка със съседния ромски кв. “Победа”, където имало много лежали във варненския затвор.

 

Полицейската акция срещу роми в Каменар във вторник около 14 часа е заради тяхна хулиганска проява. Един от тях ударил с камък шофьор на боклукчийски камион и му причинил средна телесна повреда, казаха от районната прокуратура във Варна.

 

“Случаят в Каменар няма нищо общо с разследването за изнасилената жена на улица “Струга” във Варна. Нападателят ѝ все още е в неизвестност”, каза за “24 часа” прокурор Искра Манолова. Тя добави, че заради деликатната ситуация с жертвата не може да каже никакви подробности.

 

Маскирани полицаи нахлули в ромската част на Каменар и започнали да удрят наред хората.

 

Жителите на селото твърдят, че те не са предизвикали с нищо полицаите и дори след като са изпълнили заповедите на полицаите да легнат на земята, са били ритани и удряни.

Източник: 24chasa.bg

 

Четете още 

Брутално изнасилване във Варна

Бият наред в Каменар

Напрежението в Каменар започва да ескалира

Има ли връзка между бруталното изнасилване във Варна и побоя в Каменар (ВИДЕО)

Коментари

Новини Варна