IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Крими
14:20 | 22 август 2017
Обновен: 15:32 | 20 април 2024

Задържаха 59-годишен варненец по обвинение за блудство с 9-годишна

Предвиденото в закона наказание за подобно тежко умишлено престъпление е лишаване от свобода в размер от 1 до 6 години

По материала работи: Пламен Янков
Задържаха 59-годишен варненец по обвинение за блудство с 9-годишна

Мярка за неотклонение “задържане под стража” наложи Районен съд - Варна на 59-годишeн мъж, привлечен като обвиняем за  блудство с малолетно дете (престъпление по чл.149 ал.1от НК). Спрямо 59-год. Х.К. са предявени обвинения затова, че привечер на 19 август т.год. в района на местност „Ментеше“ във Варна е извършил блудствени действия с 9-годишно момиченце. Малолетното дете, жертва на посегателството, често играело на открито заедно с други деца от близките блокове в кв.“Владиславово“ край обитавана от обвиняемия вилна постройка и понякога разговаряли с него. Непосредствено след деянието детето е споделило за случилото се с близките си. Предвиденото в закона наказание за подобно тежко умишлено престъпление е лишаване от свобода в размер от 1 до 6 години.

 

С оглед високата обществена опасност от деянието, както и с цел да се предотврати възможността обвиняемия да се укрие или да извърши друго престъпление, съдът счете, че спрямо 59-год. Х.К.  следва да бъде взета най-тежката мярка за неотклонение.


Обжалването на мярката е в 3-дневен срок, като в случай на обжалване делото е насрочено за разглеждане пред горната съдебна инстанция – Варненския окръжен съд, за 30 август от 13 часа.

Коментари

Новини Варна