IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Крими
09:12 | 14 октомври 2017
Обновен: 19:16 | 19 април 2024

Десетки остават в болница след стрелбата в Лас Вегас

Голяма част от тях са в критично състояние

По материала работи: Борис Проданов
Десетки остават в болница след стрелбата в Лас Вегас

45 души остават хоспитализирани дори и 2 седмици след клането в Лас Вегас, което отне живота на почити 60 души. Голяма част от тях са и в критично състояние, съобщи в петък шерифът на областта Кларк в Невада Джо Ломбардо. На специална пресконференция той обяви още, че по последно преброяване потърсилите медицинска помощ след стрелбата са общо 546, а не 527, както се съобщаваше по-рано.


По време на изказването си той за пореден път призна и че няма почти никакъв прогрес по отношение на разкриванeто на мотивите зад действията на 64-годишния заможен пенсионер Стивън Падък, който на 1 октомври уби 58 души, припомня БГНЕС.

 

Припомяме, че на 1 срещу 2 октомври Падък откри огън от стаята си на 32-я етаж на хотел „Мандалей бей“ в Лас Вегас срещу публиката на концерт на открито, като уби 58 души и рани повече от 500. След това се и самоуби. След множество огледи на хотелската му стая, дома и колата му, органите на реда откриха общо 47 оръжия, 22кг експлозиви и хиляди патрони. Според сведенията до момента, никой не е знаел или подозирал за намеренията на мъжа, който не е имал никакви криминални прояви през живота си нито финансови затруднения, не е бил аутсайдер в обществото и не е изразявал никакви политически или религиозни пристрастия.

 Actualno.com

 

Четете още: Застреляха ученик при въоръжена атака в Истанбул

Коментари

Новини Варна